stoineff

Ние, моряците, плащаме заплатите на Моци-та, Мисиджани, Миневци и тем подобни футболистчета, а не Домусчиев!

Много тежко... Кой е "бедната душица", г-н Домусчиев? Четете!!!


"Чета някакви постове тука да подкрепим Лудогорец ала-бала. Аз обаче няма да подкрепя Лудогорец, защото ми е тъжно, че заради този отбор една 125-годишна фирма бавно, но славно се закрива! В тази фирма работя и аз. Да, това е Параходство Български морски флот. Фирма с традиции, всеизвестна в цял свят, някога почитана и уважавана от конкурентните корабособственици, но за съжаление вече доста изгубила от блясъка си...


Когато Домусчиев купува фирмата през 2004-та, флотът наброява около 75-80 кораба! През 2010-та, когато нямаше още Лудогорец, корабите бяха около 35-40. Сега, 4 години след като има Лудогорец, корабите са 23!

За тези 10 години управление на Домусчиев чисто новите кораби са само 9. Екипажите са максимално съкратени. Пести се от всичко, освен от храна и вода, за щастие. Та искам да кажа, че докато има кораби ще има Лудогорец, няма кораби - няма Лудогорец! Това е тъжната истина!

Десетки кораби се нарязаха за да има стадион и отбор в Разград! Десетки моряци останаха без работа, защото вече са на такава възраст, че няма фирма, която да ги вземе. Пак, за да има Лудогорец! На серията 13 000- тонни кораби екипажът е от само 14 души!!! 14!!!

Наскоро почина мой колега боцман на един от 42 000-тонните кораби, т.е. най-големите, изискващи голям екипаж, тежка поддръжка. Човекът се е задушил вследствие на изтичане на газ в затворено помещение.

Палубните моряци са извършвали други дейности и от няма и къде боцманът е решил да им помогне, защото не може да гледа как 4-ма палубни моряци изнемогват да работят цял ден на 190-метрова палуба с 30 метра широчина!

До такава степен са съкратени екипажите, че няма накъде повече. За мен лично тези съкращения не ми пречат, понеже съм моторист и работното ми място е машинно отделение. Там и 3-ма мотористи са достатъчни. И още стотици примери мога да дам как, за да има Лудогорец, една фирма се съсипва, източват се милиони.

Но има едно нещо, което граничи с лудостта. Когато Лудогорец беше в Лига Европа, шефовете тормозеха по-възрастните моряци, че ако не отидат на мач, няма да видят кораб повече!!! И те от няма и къде, от страх да не останат без работа, отиваха, защото на тези години няма кой да ги вземе да работа! Хора с над 30-годишен стаж в БМФ!!!

По-младите като мен не ни тормозеха, защото знаеха, че ние сме при тях само да натрупаме малко стаж и после в чужда фирма! Просто нямаха с какво да ни сплашат!

Всичко това е само, за да има Лудогорец!!! Ето, за това тази вечер ще подкрепя Стяуа!!!

Ако Домусчиев беше взел Черно море, или Спартак Варна, нямаше да боли така, защото щяхме да знаем, че нашите КЪРВАВИ пари щяха да отидат за едни стойностни отбори!!

Не искам да изглежда така сякаш се оплаквам, но реално ние, моряците, плащаме заплатите на Моци-та, Мисиджани, Миневци и тем подобни футболистчета, а не Домусчиев! Той е само посредник!

Надявам се да не остана неразбран и да проумеете истината за новия футболен БГ колос. И после като чуете интервю на Домусчиев как казва, че от нищото направил нещо, прочетете пак този пост, моля. А, ако все още не вярвате, отидете пред БМФ и заговорете 10-тина моряци и ги питайте дали това е вярно!

Коментар във Фейсбук

related

Спортни новини 7705691579649756833

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item