stoineff

Готов е предварителния доклад за сваления над Украйна "Боинг"

Последни новини. "Боинг"-ът на малайзийските авиолинии, летящ над Източна Украйна, буквално се е разпаднал във въздуха, след като е бил ударен от „многобройни външни обекти”. Това се казва в предварителния доклад на холандски експерти, оповестен днес.

Според документа, до момента на трагедията пилотите не съобщават за никакви технически проблеми на борда. Това се вижда от разшифрованите разговори от черните кутии на самолета.

Експертите обаче са категорични, че със събраните доказателства не може да се установи какво точно е свалило пътническия самолет – дали е ракета от типа „земя-въздух”, или са изстрели от друг самолет.

Холандските експерти, разследващи самолетната катастрофа в Източна Украйна, съобщиха още за необходимостта от допълнително разследване на падането на малайзийския самолет. Те са уверени, че може да се появят нови улики. Докладът е бил изпратен до участващите в разследването страни, включително Русия и Украйна.

Окончателният доклад за причините за падането на самолета ще бъде публикуван в рамките на година от катастрофата. Точната дата за публикуването му не е определена и ще зависи от хода на разследването, заяви прессекретарят на Съвета Сара Ферной. Тя посочи, че екипът, който води разследването, няма да бъде променян.

"Боинг-777" на малайзийските авиолинии изпълняваше курс Амстердам- Куала Лумпур и на 17 юли падна над Донецка област, като всичките 298 души на борда му загинаха.

related

Украйна 2618640067670527499

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item