stoineff

Путин: Ако поискам, руски войски могат само за два дни да стигнат до Рига, Вилнюс, Талин, Варшава или Букурещ

"Зюддойче цайтунг" съобщава, че президентът на Русия Владимир Путин е заплашил, че руската армия може да влезе за два дни в Рига, Варшава или Букурещ. Путин отправил заплахата в разговор с украинския си колега Петро Порошенко в петък.

Путин-Интервю
Путин: Ако поискам, руски войски могат само за два дни да стигнат до Рига, Вилнюс, Талин, Варшава или Букурещ

Ако поискам, руски войски могат само за два дни да стигнат до Рига, Вилнюс, Талин, Варшава или Букурещ.

 Това са думите на Путин, които се цитират от засекретено обобщение на службата за външните работи на ЕС в Брюксел за разговора му с украинския президент Петро Порошенко.

Порошенко е уведомил за този разговор все още действащия председател на ЕК Барозу. В началото на септември вече се появи подобна новина – тогава Путин бе казал в телефонен разговор с Барозу, че може за две седмици да превземе Киев.

"Зюддойче цайтунг" съобщава, че Порошенко е цитирал Путин, за да изясни на европейските чиновници колко чувствително реагира руският президент на влиянието на ЕС върху държави, които са съседни на Русия.

През изминалите седмици Порошенко многократно телефонира с Путин, за да договори с него мирно споразумение в Източна Украйна и да го убеди да приеме мирния му план. В следствие на тези разговори Путин го предупредил да не се осланя твърде много на ЕС.

related

Украйна 5926723904295082688

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item