stoineff

Станаха ясни подробности около поръчковото убийство на бизнесмена Огнян Харизанов

Разкрито е поръчковото убийство на пловдивския търговец на кожи Огнян Харизанов.

 Това съобщиха на съвместна пресконференция министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на пловдивската полиция Пламен Узунов.

Убиецът е Божидар Атанасов. Той е обвинен за ликвидирането на митничаря Георги Дребчев, извършено през 2009 година. В момента Атанасов е в ареста. Ченгетата ровят за поне още две убийства, извършени от неговата група.

Огнян Харизанов беше убит на 17 август 2007 година в района на хижа Здравец. Килърът е бил с маска и е стрелял с огнестрелно оръжие. Според разследващите, митничарят и бизнесменът не са се познавали, но покушенията са извършени от една и съща група, част от която е бил Божидар Атанасов.

Пловдивчанинът Атанасов беше арестуван преди няколко месеца за убийството на митническия служител. Издирват се останалите членове на групата за поръчкови убийства. Установено е, че ликвидацията на митничаря Дребчев са били платени 60 000 лева. Цацаров и Бакалов обобщиха, че периода от 1999 до сега има 21 неразкрити убийства в пловдивско, като 14 от тях са с огнестрелно оръжие.

Двамата са в Пловдив за среща с главния прокурор на Турция. Двете държави работят съвместно за пресичане на канал за купуване на гласове. В момента подобна акция се провежда в Монтанско, където са разкрити подобни схеми. Намерени са списъци с имена на хора в лихвари от Пловдивско. Лихварите са изнудвали длъжниците си да гласуват за определени партии. Тъй като длъжниците са били зависими, са предоставяли личните си карти и документи.
Убийството в Пловдив вероятно е свързано с канала за кокаин, контролиран от Брендо. На 17 август 2007 година в двора на вилата си на Студенец е застрелян пловдивчанинът Огнян Харизанов, известен с прякора Оги Лудия. Снайперистът е бил скрит зад един бор, на 23 метра от вилата.


Стрелял е с ловна пушка и сачми “13 нули”. 8 от тях са попаднали в гърдите на Харизанов. Мястото около бора е наръсено с лют червен пипер, който да неутрализира обонянието на полицейските кучета. На практика убиецът е отрязал голяма част от следите, които биха отвели полицията до него.

По време на разследването е открит и “работният” телефон на Огнян и са проверени всички входящи и изходящи обаждания. При проверката се оказва, че голяма част от тях са на “мулета”, които редовно пътуват до Южна Америка.

Една от основните версии, по които полицията работи, е, че Огнян е “поръчан” заради пратка кокаин от Пуерто Рико за Западна Европа, която не е пристигнала по предназначение. Източници твърдят, че Харизанов е бил гарант по нея.

related

Регионални 4907088013128164368

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item