stoineff

Зрелищни полицейски акции в Перник и Радомир

Перник. Пернишки и радомирски криминалисти задържаха двама криминално проявени за грабеж.

 Органите на реда действали по горещи следи, след сигнал на 23-годишно момиче от областния град.
На 18 октомври, около 19.50 часа, девойката се прибирала вкъщи и била нападната от двама непознати. Мъжете използвали сила и заплаха и й откраднали дамска чанта с лични документи, пари и мобилен телефон.
След подадения сигнал районът бил блокиран от униформени, които задържали единия от извършителите – 33-годишнят Д.Б. от Радомир.

Издирвателните действия продължили съвместно с полицаи от РУ МВР – Радомир, на чиято територия бил задържан и вторият извършител, К.Г./31 г./. Последвало претърсване на дома, обитаван от двамата, където са намерени и иззети част от откраднатите вещи. Криминално проявените мъже, познати са на полицията с кражби и грабежи, са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да им бъде поискан постоянен арест. Образувано е досъдебно производство по чл. 198 от НК и работата продължава.

 Предния ден, на 17 октомври, 33-годишният Д.Б. бил задържан в момент на кражба от вила в радомирското с. Николаево. Органите на реда действали по сигнал на граждани и белезниците щракнали около ръцете на криминално проявения мъж. Обект на посегателство били кофражни платна, предназначени за издаване в пункт за вторични суровини. Д.Б. е бил задържан за 24 часа с полицейска заповед. Започнато е досъдебно производство.

related

Перник 8865682861321630387

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item