stoineff

Борис Кодиков е загиналият студент от Американския университет

Студентът, който загина, след падане от третия етаж на общежитие на Американския университет в Благоевград е Борис Кодиков, съобщава БЛИЦ.

 Приятелите на момчето вече почерниха профилите си във Фейсбук от скръб.

От профила на Борис в социалната мрежа става ясно, че той е патриот - снимката на корицата му е картата на обединена България, с надпис: "Съединението прави силата". Има по-малък брат.

Родителите на загиналия Борис се занимават с търговия, става видно от търговския регистър. Бащата Максим Кодиков, е бизнесмен, който има две фирми за търговия с дрехи.

Според една от версиите студентът е полетял от терасата на третия етаж, след като се е опитал да помаха на свои приятели

Борис Кодиков
Борис Кодиков
Родителите на 20-годишният студент от Американския университет, който почина след падане от третия етаж, вече са информирани за смъртта на детето си. Това става ясно от изявление на ръководството на ВУЗ-а във Фейсбук.

"Тъжни сме да ви съобщим, че студент в Американския университет в България е пострадал при падане от сграда на университета днес и по-късно почина в болницата в Благоевград", се казва в обръщението.

Ректорът на университета - Кевин Аспегрен заяви още, че роднините на момчето са били информирани за тежката загуба на детето си. Освен това самоличността на студента се пази в тайна от уважение към сръбта на родителите, близките и приятелите на 20-годишния Борис К.

"Обстоятелствата около трагедията се разследват. Когато се появи информация, която трябва да бъдат съобщена, университетът ще го направи. Нашите студенти са били информирани за смъртта на техния колега и в момента правят консултации със специалисти. Изсазваме нашите най-дълбоки съболезнования за приятелите и семейството на този студент", заяви още президентът Аспегрен.

Отменени са всички учебни занятия в Американския университет в Благоевград (АУБ). За да бъдат овладяни емоциите на колегите му, станали свидетели на трагедията, при тях вече е изпратен психолог.
На мястото на инцидента има служители на полицията в Благоевград, които работят по изясняване причините около инцидента. Близките на пловдивчанина вече са уведомени, но пълното му име няма да бъде съобщено поради уважение към трагедията на семейството му.

related

Регионални 8153607829404714073

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item