stoineff

Кеворкиян срещу Недялко Недялков

В края на миналата седмица сайтът "Афера" съобщи, че Недялко Недялков е бил осъден за клевета и на последна инстанция от водещия на "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян. След като БЛИЦ препечата новината, издателят се изхрачи върху Темида, като се похвали, че е горд от наложеното му наказание и отново публикува клеветническия материал.

Два дни по-късно Недялко включи в кампанията и баща си. Поетът Недялко Йорданов се появи в тв предаването на Сашо Диков, за да разгласи, че е жертва на доноси, дело на "един от най-известните телевизионни водещи отпреди 10 ноември". Отговорът на Кеворкян не закъсня. В открито писмо той анализира интригата и приложи документ, в който Комисията по досиетата категорично заявява: "В централизирания архив не съществуват никакви сведения срещу Недялко Йорданов, включително и такива, които биха могли да бъдат свързани по някакъв начин с Вашето име (бел.ред. Кеворкян)."

От своя страна на страницата си в социалната мрежа Фейсбук Недялко Йорданов отправи нов залп. Той публикува документ, в който човек, подписващ се като "капитан Г. Георгиев" разказва за "проведена среща с аг. "Димитър". Въпреки че се оказа, че случаят няма никаква връзка с Йорданов, той отново задълба в темата. Според него Кеворкян се "хванал на въдицата", като разкрил, че става дума не за бащата на издателя Недялко Недялков, а за Дончо Цончев. БЛИЦ отново потърси Кеворкян за коментар на поредния епизод на сагата.

Ето как я коментира Кеворк Кеворкян:

ПАК ЗА ПАМЕТНИКА НА НЕДЯЛКО И ЗА НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ
Омръзна ми вече да се разправям с този човек. Освен, че никак не се свени да лъже, ами и продължава да упорства. Отгоре на всичко, изглежда си мисли, че хората не могат да четат.

От моя отговор - „Паметник от лайна“, стана ясно и за слепите, че Недялко Йорданов лъже най-безсрамно, а още по-безсрамно манипулира.

Първа лъжа, тлъста.
Твърдеше, че има донос за него. Стана ясно, че това е лъжа. Заяви го най-официално и Комисията по досиетата, която потвърди, че никой никога не се е занимавал с него. Затова сега се извърта и с половин уста казва, че се бил „подвел“. Има по-точна дума в българския език и Недялко трябва да има куража да я използва: не се е подвел, а е излъгал, за да се героизира.

Втора лъжа, още по-тлъста и позорна.
Твърдеше, че бил визиран в едно сведение на капитан Георгиев. И това се оказа лъжа и тъпа манипулация. Хванах го по бели гащи, че се набутва нахално в това сведение, за да се изкара герой. А изобщо не е визиран там – и затова сега се извърта и лъже, че искал да ме подведе. Н.Й. може да подведе само някоя полусляпа бургаска чайка.

Трета лъжа.
Откъде съм знаел за това сведение, ако аз не съм неговият автор. Много ясно: въпросното сведение е публично известно поне от три години - но Недялко лъже, че е нещо ново и неизвестно.

Четвърта лъжа, отвратителна.
От мен научил, сякаш е невинна чайка, че обектът „Слон“ е покойният Дончо Цончев. Но нали ти, точно ти, извади и публикува този документ, и много добре си знаел, кой е „Слон“! Само дето си се надявал да подлъжеш публиката, че ти си въпросният обект. Във всяка полемика трябва, все пак, да има някаква мярка. Но това сякаш не е известно на този номенклатурен галеник на комунистическия режим.

Стига вече, успокой се - излъгал си, какво толкова. Направил си една манипулация, която е рядка дори за днешните безразборни времена – нахално си опитал да се монтираш в едно донесение, което съвсем няма отношение към теб. Но и това ще го разберем - искал си да се изкараш герой, човешко е. Успокой се и се примири, че никого не можеш да заблудиш с манипулациите си.

Накрая. Аз никога не съм оспорвал решението за мен на Комисията за досиетата. Това е безсмислено и ненужно. Такъв е шибаният закон, който съчиниха. А въпросното сведение наистина е написано от капитан Георгиев, това е очевидно.

Опитах се да ти обясня, Недялко, какъв проблем се крие зад тия сведения, писани от един и приписвани на друг. Но ти се правиш, че не разбираш. Да се опитам пак да ти обясня. Навремето не допуснах в ефир твърденията на антифашисти от Бургаския край, между които и сестрата на убития поет Атанас Манчев, че баща ти е неговият предател – те го казваха, не аз. Но аз изрязах името на баща ти, защото не бях съвсем сигурен. Знаеш добре тази история, дори си я описал. И човек би предположил, че по-внимателно ще се отнасяш към боклучавите архиви на Държавна сигурност.

Какво ще кажеш, ако някой започне да излъчва онзи запис за баща ти, все някъде има копия от него – какво ще кажеш тогава? Как ще защитиш паметта му? С честната си дума ли, която след сегашната история с измисления донос за теб сигурно е още по-ценна?
Мисля, че е по-добре да прекратиш мръсната си игричка с лъжи и манипулации.

Посъветвай за същото и синчето си. Много си се трогнал от несъществуващият донос за теб – ами какво мислиш за хилядите му доноси и клевети за най-известните българи? Гасне ли, например, великолепният ни актьор Мариус Куркински от СПИН? Да – или не? Да – или не, поборнико за истината?



Понеже Недялко много се интересува от доноси, следващият път ще публикувам неговия донос срещу мен до Секретариата на ЦК на БКП – пратил го е направо там, понеже те са по-свестни и безгрешни от ДС. Хубаво да го видите поборника. Написан е през 1988 година, в най-трудната година на „Всяка неделя“.

Кеворк КЕВОРКЯН
източинк/ БЛИЦ
kevork-kevorkian

related

новини 1629356118105931390

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item