stoineff

Кои ще са министрите в новото правителство?

Въпреки че още не е ясно ще има ли правителство, номинации за министри не липсват. 

В надпреварата за най-горещия стол - този на здравеопазването, влезе и Военна болница. Трима нейни кадри се спрягат за парливия стол, пише "Стандарт". Това са шефът на болницата ген. Николай Петров, настоящият здравен министър д-р Мирослав Ненков и полк. Крум Кацаров, който управляваше клиниката няколко месеца след пенсионирането на ген. Стоян Тонев.
Номинациите са на ГЕРБ, които искат на горещия стол да седне надпартиен и уважаван от гилдията лекар. Само така може да има реформа, мотивираха се герберите. И трите кандидатури са на достатъчно авторитетни медици, само преди броени дни доц. Кацаров стана дори "Лекар на годината". Заявката на ГЕРБ обаче автоматично изключва от надпреварата д-р Петър Москов от Реформаторския блок, който имаше апетити към поста. За сметка на това обаче в играта остават имената на съпартийците му Меглена Кунева, Радан Кънев и Божидар Лукарски. Те се спрягат за външно министерство и правосъдното ведомство. Реформаторите обаче искат участие и в земеделието, както и чисто ново министерство - на администрацията.

Силните фигури от партията на Бойко Борисов остават фаворити за министерските кресла. Това са Лиляна Павлова за поста регионален министър, Ивайло Московски за транспортен, Делян Добрев за енергетика, Томислав Дончев ще е вицепремиер и министър по еврофоновете, за поста вице се спряга и името на Румяна Бъчварова. Тя ще отговаря и за електронното управление. Финансов министър най-вероятно ще е експертът Владислав Горанов, а правосъден - сегашният Христо Иванов. Горещото място - МВР шеф, засега ще остане в ръцете на ГЕРБ, но не е ясно кой ще седне в стола на министър. Образователен министър най-вероятно ще е Даниел Вълчев, а военен - Пламен Манушев от ГЕРБ. Вежди Рашидов ще седне в стария си стол в министерството на културата, а Ивелина Василева от партията на Генерала ще оглави Министерството на околната среда и водите.

related

Политика 3863161846830587180

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item