stoineff

Погребаха бебе, а родителите му берат душа след адска катастрофа

Малкото сунгурларско село Манолич е почернено, след като 4-месечно бебе загина в жестока катастрофа на пътя край Айтос. Трагедията стана в събота по време на страховитите порои. Пеленачето е внуче на кмета на Манолич Адем Гази. Мъжът не е на себе си. В неделя той погреба детето, а родителите на малкото момченце още не знаят, че са загубили рожбата си.
Синът на кмета Левент Гази и съпругата му са в реанимацията на бургаската болница, пише "Стандарт". Трети ден животът и на двамата виси на косъм. Цялото село се моли поне те да оцелеят. Лекарите обаче не смеят да дадат никакви прогнози, защото травмите им са много тежки. 26-годишният Левент Гази лежи със счупен череп и мозъчна травма в реанимацията. Той беше поставен на командно дишане, след като изпадна в кома. Съпругата му пък лежи до него с тежко сътресение на мозъка и опасна контузия на белия дроб. При катастрофата е натрошен и тазът й. Тя е под упойка и лекарите й дават силни обезболяващи, защото болката е нетърпима.


Съседите им в Манолич са потресени от жестоката трагедия, сполетяла семейството на кмета. Хората в малкото селце казват, че Левент и съпругата му много се обичали. Взели се с голяма любов и преди четири месеца им се родило момченце. Майката го кръстила Левент, на името на съпруга си. "Не знаем какво е станало на пътя. Левент беше добър шофьор. Но имаше голяма буря и страшен дъжд. Сигурно колата е поднесла в локвите и е станала тази страшна катастрофа. Дано да се оправят и двамата. Чудим се как ще им кажат, че детенцето им е мъртво. Мъката им е голяма, а те още не знаят. Даже не успяха да изпратят рожбата си, да кажат на детенцето последно сбогом", ридаят близки на почерненото семейство. Кметът на Манолич Адем Гази всеки ден ходи до болницата в Бургас, но още не е успял да види нито сина си, нито снаха си.

"Нищо не мога да ви кажа. Аз в момента съм в болницата, но не съм ги виждал още. И двамата са в реанимацията и не са контактни. Говоря само с лекарите и сестрите. Мъката ни е голяма, не може с думи да се изкаже. Дано на никого не се случва такава трагедия", сподели през сълзи кметът на Манолич.

В събота на обяд, по време на най-свирепата буря, Левент карал БМВ-то си по пътя от Карнобат към Айтос. Очевидци разказват, че тръгнал да изпреварва камион. Завършил маневрата, но когато се прибрал в дясното платно, автомобилът му поднесъл. По всяка вероятност БМВ-то е попаднало върху "водна възглавница". Той загубил контрол върху колата, която излетяла като торпедо в нивата и се блъснала в крайпътно дърво.

Още : Юридическа защита на пострадали при катастрофи

related

новини бг 6531022065942707345

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item