stoineff

Шок на погребение в Пловдив

Страшна картина представляваха днес Централните гробища в Пловдив.

 Адът започна в 11, когато стотици близки, роднини, съученици и приятели се събраха да изпратят в последния му път Георги Тасев. Майката и бащата на момчето пристъпяха едва живи, придържани от роднини. Целият 10-и клас и целият клуб по гребане над
Страшна картина представляваха днес Централните гробища в Пловдив. Адът започна в 11, когато стотици близки, роднини, съученици и приятели се събраха да изпратят в последния му път Георги Тасев. Майката и бащата на момчето пристъпяха едва живи, придържани от роднини. Целият 10-и клас и целият клуб по гребане над час чакаха мълчаливо, в зловеща тишина, да изпратят съученика си, който загина нелепо при катастрофа в район „Тракия” в неделя.
Директорката Илиана Данчева и помощничката й успокояваха децата и едва криеха сълзите си. Чакаме да свърши едното погребение и да почне второто, едва промълви потресена Данчева. Тя каза, че вчера двете почернени семейства дошли в спортното училище и директорката и колегите й лично поднесли съболезнования за трагедията. Днес в училището е Ден на траур. От утре с децата започват да работят психолози. Шофьорът на БМВ-то ковчег, Атанас Танков, е бил най-добрият приятел на Георги.

Близки разказаха, че бащата Радослав се занимавал с бизнес, имал фирма. „Семейството изключително добре се грижеше за децата си, те са невероятни родители, винаги правеха всичко, за да осигурят добро бъдеще и добро обучение за малките. Изразявам най-дълбоки съболезнования”, каза през сълзи и заместник-министърът на спорта Йордан Йовчев. Той е приятел на бащата и майката на Георги. Йовчев остана и за второто погребение. Роднини оплакваха почернената фамилия, те споделиха, че Георги имал по-малка сестричка, която тренирала тенис на маса. Родителите останаха дълго на гроба на сина си, близки едва ги отведоха от там.



Вторият ад започна в 12.10 часа. Почти час преди погребението на Николай Георгиев, когато опечалените от първото погребение бяха вече на гроба на Георги, пред църквата на гробищата се появи слаба, млада, почернена жена, която раздра с вопли траурната тишина. „Сега ще го докарат, в ковчег, Никинце, там сте тримата маме, там не правете бели, как мамо ще преживея това, защо маме, защо?”. Майката на другата жертва, Николай, дойде преди всички на гробищата, за да посрещне сина си. След нея едва пристъпяше съпругът й Васко и се опитваше да я успокоява. „Нека го изпратим, моля те, после ще плачем”, нареждаше смазаният мъж. Роднини се притекоха, биха инжекция и дадоха успокоителни на почернената майка. Дядото на загиналото момче не спря да плаче и нарежда, не искаше да приеме истината.

Отново целият 10-и клас се събра, отново директорката поведе учениците към гроба на втория загинал ученик. Жена, близка приятелка на семейството, припадна, наложи се момчетата от траурната агенция да я свестяват. В този момент майката пак се разрида и няколко пъти пита траурните агенти: „Покрихте ли му добре главичката, станаха ли му дрехите?”.

После се притаи и замлъкна. Сякаш светът спря. Траурна тишина и сълзи съпроводиха в последния му път Николай.

Само черна врана безцеремонно грачеше от покрива на храма, сякаш и тя по свой начин изразяваше огромната скръб, която днес тегне над Пловдив.



Вчера бе погребана третата жертва на катастрофата, ученик в СОУ „Пейо Яворов”. Шофьорът, Атанас Танков, единственият оцелял, е в болница. Вече няма опасност за живота му, казаха от там за БЛИЦ. Както съобщихме, в неделя трите жертви гостували на Атанас. Спали там, на сутринта пили кафе. Домакинът откраднал от стаята на спящия си по-голям брат ключовете за семейното БМВ. При движение с висока скорост на място загинаха трите момчета.

related

Регионални 7001439742440439670

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item