stoineff

Последни новини около убийството на Шмид

Последни новини. Обвиненият за убийството на бизнесмена от Своге Красимир Гочев-Шмид - Михаил Туцов-Вандала, криел автомата „Калашников”,

 с който екзекутирал жертвата си, в автоморга. Две години преди на 20 май 2014 г. да разстреля със същото оръжие Шмид, Вандала занесъл автомата при свои познати в автоморга, които да го „съхраняват” при себе си, пише в. "Монитор".

Последни новини около убийството на Шмид

Докато оръжието било при служителите от автоморгата, те направили няколко пробни изстрела с него, след което гилзите били предадени в Института по криминалистика и криминология на МВР. Там им е извършена експертиза и резултатите от нея са съхранявани в базата данни на полицията. При балистичната експертиза на намерените на мястото на разстрела на Шмид гилзи и извадения от неговия труп куршум те били съпоставени с тях и се установило, че са изстреляни от един и същи автомат „Калашников”. Той обаче не е открит.

Оказало се, че междувременно оръжието изчезнало от автоморгата и никой не знае кой го е взел и къде се намира в момента. Това става ясно от определението на Софийския апелативен съд, с което Вандала е оставен за постоянно в ареста. 34-годишният Гочев беше разстрелян с 6 куршума около 22 ч. на 20 май т.г. близо до гаража на къщата му в Своге, а Туцов беше арестуван в края на септември.

Новината за задържането му и оставянето в ареста беше съобщена от МВР и Окръжна прокуратура София едва преди два дни. И въпреки че окръжният прокурор на София Наталия Николова два пъти каза, че няма свидетел на престъплението, от определението на САС се вижда, че има един анонимен и двама явни свидетели. Те твърдят, че са видели как Вандала стреля по Шмид. Описват, че бил облечен с тъмни дрехи и шапка с козирка.

Пред съда Туцов твърди, че по време на убийството е бил на детски рожден ден в мол в София, но според свидетелско показание празненството е приключило в по-ранен час. Един от мобилните му телефоните е бил далеч от мястото на престъплението, но по делото са събрани данни, че той се е намирал в друг човек и е иззет при претърсването на колата му.

Всичко това е дало основание на съда да прецени, че има обосновано предположение Вандала да е убил Шмид. Разследването продължава, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, тъй като има оперативни данни, че една криминална структура е поръчала бизнесмена на друга, която е организирала покушението. Разследващите не съобщават мотива за убийството, нито пък какви пари са обещани на килъра за мократа поръчка. Главсекът на МВР обясни лаконично, че зад разстрела стояли „търговски отношения”. Той обаче беше категоричен, че със залавянето на Туцов са предотвратени няколко други покушения сред кримиконтингента, които му били поръчани, но Вандала все още подготвял.

38-годишният Туцов е от столичния кв. „Надежда”. Бил е задържан в дома му. Осъждан е условно на 11 месеца за изнудване през 2012 г. Приживе Гочев твърдеше, че има законен бизнес и че основната му дейност е дърводобив. В миналото Шмид бил приятел с Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, но пътищата им се разделили. Според запознати последвала война между тях, защото Шмид се опитвал да наложи контрол върху продажбата на дрога в столичните квартали „Люлин” и „Надежда” и в Своге и Костинброд.

related

новини бг 3878112631547556990

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item