stoineff

Бойко Борисов отново пое власта. Вижте министрите му

Новоизбраният премиер Бойко Борисов прие символично властта от предшественика си – служебния министър-председател Георги Близнашки, на церемония в Гранитната зала на Министерския съвет.

6 ное 2014 16:45293Сега трябва да спрем свободното падане на България, бяха първите думи на премиера Бойко Борисов. Той посочи, че и миналия път партията му е била победител и подчерта, че не е имало основания кабинет да бъде съставян без ГЕРБ.
Премиерът изтъкна, че е щял да бъде много по-щастлив тогава, защото и бюджетният дефицит е бил по-нисък, и еврофондовете не са били спрени. Никой от нас не е щастлив, не е доволен, никой от нас не си представя, че това е най-комфортното, най-доброто, изтъкна Борисов и подчерта условията на фрагментиран парламент, в които бе съставено новото мнозинство.

Лидерът на ГЕРБ и кандидат-премиер Бойко Борисов обяви официално в президентството имената на бъдещите министри. Това стана след кратък разговор с държавния глава Росен Плевнелиев, на когото Борисов представи структурата и състава на кабинета. Правителството ще бъде гласувано утре в Народното събрание.

Ето бъдещия състав на Министерския съвет:

Министър-председател: Бойко Борисов

Вицепремиери: Меглена Кунева -заместник-министър председател по координацията на европейските политики и институционалните въпроси; Томислав Дончев - заместник-министър председател по европейските фондове и икономическата политика; Румяна Бъчварова - заместник - министър председател по коалиционната и административната политика; Ивайло Калфин - заместник-министър председател по демографската и социалната политика.

Министър на финансите: Владислав Горанов

Министър на вътрешните работи: Веселин Вучков

Министър на труда и социалната политика: Ивайло Калфин

Министър на външните работи: Даниел Митов

Министър на здравеопазването: Петър Москов

Министър на икономиката: Божидар Лукарски

Министър на енергетиката: Теменужка Петкова

Министър на туризма: Николина Ангелкова

Министър на правосъдието: Христо Иванов

Министър на регионалното развитие: Лиляна Павлова

Министър на културата: Вежди Рашидов

Министър на земеделието и храните: Десислава Танева

Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: Ивайло Московски

Министър на образованието, младежта и науката: Тодор Танев

Министър на отбраната: Николай Ненчев

Министър на спорта: Красен Кралев

Министър на околната среда: Ивелина Василева



Даже са ми махнали голямата икона на Исус Христос, ще я върна сега, защото само с божия помощ можем да се оправим, заяви той след първите си впечатления от завръщането си.

Борисов отново повтори обещанието си – ДПС извън властта, но със запазване на етническия мир, на който премиерът ще бъде гарант. Щях да бъда щастлив, ако сега сме преди две години, посочи той. По думите му „експериментът“ на Орешарски е върнал страната две години назад.

Като заяви, че от ГЕРБ са излъчили най-доброто във властта, Борисов подчерта, че дотук министрите са били от различни партии с различни програми, но „оттук нататък за всяко наше действие отговаряме взаимно - ангажиментът е общ и трябва като колектив да се измъкнем от свободното падане“.

От своя страна Георги Близнашки отчете, че министрите му са изпълнили мисията си да организират свободни и честни избори.

Той пожела на Борисов сили и енергия да се справи с тежките задачи. По думите му реформите, които предстоят, са отдавна отлагани, но неизбежни.

Ние направихме каквото можахме, нека тези от нас да направят повече, така Близнашки предаде властта. Той каза още, че трите месеца управление са били изключително кратък срок, но дните – изключително дълги, изпълнени с работа и напрежение.

След церемонията бивши и настоящи министри се поздравиха.

Нека новите министри да дойдат в заседателната зала и след това ходете там, където ще ходите, разпореди се Борисов и сложи край на ръкостисканията


related

Политика 1112884383562001138

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item