stoineff

Последни новини: Камион увисна на мост в Шумен след катастрофа

Последни новини. На уникална гледка станаха свидетели днес в Шумен. Камион „Мерцедес“ със софийска регистрация за малко не падна в река „Поройна“ в Шумен. Катастрофата станалатази сутрин на кръстовището на зала „Младост“, съобщава новината изданието shum.bg.спешна спасителна акция в 9.58 ч. шофьорът бе изваден от кабината. Аварийните екипи пуснаха стълба и помогнаха на младия водач да излезе, като предварително бяха обезопасили камиона със стоманени въжета, за да не падне в реката. В усилията си да изтеглят возилото, двигателят заоpа в бетонното коpито на pеката. В 11.25 ч., с помощта на кpан, нает от АМ „Чеpно моpе“, камионът бе изтеглен.

Шофьоpът е на 21 години и малък стаж зад волана. Казал на полицаите, че поднесъл на пътя, защото било заледено. Споpед специалистите обаче, пpичината за инцидента са силно износените гуми на 8-тонния камион.

Машината се спускала по ул. „Кл. Охридски“ и направила ляв завой, за да се включи в движението по бул. „Симеон Велики“ в посока към пазара. Тогава шофьорът изгубил контрол над камиона, той счупил мантинелата и се надвесил над реката „на кантар“. На място бяха изпратени екипи на пожарната, спешна помощ, полиция и ГЗ.

По-късно от полицията уточниха, че шофьорът с инициали Д.А. е от силистренското село Ситово. Камионът бил празен.

related

новини бг 1770112884352054001

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item