stoineff

Внимание! Нова схема за измами

Криминалистите от главната дирекция предупреждават за нова схема на измама. 

Сценарият се изяснил в хода на работа по сигнал на възрастна жена, която била измамена със 750 лева от непознат млад мъж. Всичко се случило минути след като тя си взела пенсията от пощата и тръгнала към дома си, когато непознатият я пресрещнал. Той се представил за съвипускник на сина й и й обяснил, че му дължи 10 евро.


 Предложил да даде дължимото на нея и за да я увери в думите си, поискал да се свържат със сина й, но от нейния телефон. Жената набрала номера, но чула от разговора само общи неща. След разговора младият мъж я уверил, че синът й е съгласен тя да получи 10-те евро, обяснил й, че разполага със 100 евро и поискал портмонето й, за да се увери, че може да му върне остатъка от 90 евро. После направо извадил пенсията й. Жената си взела парите обратно, останала с впечатление, че банкнотите са по-малко, но не ги преброила. В последствие видяла момчето да държи банкнота с номинал 50 и помислила, че са 50 евро, дала му още 80 лв. и едва като се прибрала вкъщи установила измамамата. Непознатият успял да й открадне 750 лв., а банкнотата, която видяла, се оказала 50 сръбски динара.

related

София 8605465365906022480

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item