stoineff

12 съвета за отслабване

Ако и вие сте от онези хора, които „пълнеят от въздуха“, то това е вашата тема, която може да ви помогне да се справите по-лесно с този проблем.

12 съвета за отслабване

Истината е, че дори най-слабият човек на света ако бъде поставен в конкретни условия, които предизвикат пълнеене ще качи някои и друг килограм. Така ако сте здрави, с нормално телесно тегло и за период от 6-12 месеца спрете да се движите, а през това време се храните с богата на мазнини и въглехидрати храна, няма начин да не се появят тлъстинки в талията, около корем, дупе и други части на тялото. Наред с проблема около затлъстяването се появяват и редица заболявания на организма. Идеята на тази тема е не да ви отчайва, а да ви помогне, чрез пълноценни съвети да запазите досегашната си форма, да отслабнете и да живеете здравословно. Ето, какво препоръчват диетолози и инструктори по фитнес:

Видът на храната оказва влияние над апетита – затова, когато приготвяте храните не се изкушавайте да опитвате всичко. Това дава отговор и на един често задаван въпрос, а именно „защо почти всеки готвач е пълен“.

Старайте се да готвите предимно задушени храни или варени, печените също са полезни. Изключете от менюто пържените храни. Те не само спомагат за натрупване на излишна маса, но и водят редица сърдечно-съдови заболявания.

Сменете типа на заливка – вкусът на повечето сосове е несравним, но той отваря апетита и спомага за натрупване на излишни килограми. Заменете чесновия сос с цедено, нискомаслено мляко, горчицата с лимонов сок, а кетчупа с доматено пюре приготвено от вас самите.

В между храненията не се изкушавайте да хапнете сандвич, бисквита или друго тестено изделие. Вместо това изберете зрял плод или суров зеленчук.

Преди лягане избягвайте храната, а поне 30 минути преди сън може да си позволите малка хапка белтъчини – печена риба, варено яйце, чаша нискомаслено мляко. Това ще утоли глада и ще допринесе метаболизма.

Енергийната напитка спомага за разграждане на храната. Чаша кафе след хранене е добра тактика да подобрите работата на стомашно-чревния тракт.

Избягвайте употребата на сол. Тя не само спомага за задържане на водата в организма, но и увеличава глада и води редица болести. Вместо нея овкусете храната си с хрян или кесон.

Комбинацията между бяла захар и мазнини е най-големия враг на отслабването. Уви, тя се среща във всеки сладкиш, така, че ако искате да отслабнете забравете за тях.

Движенията сред природа и чист въздух, също помагат за отслабване, а в съчетание и със спортни занимания, ефекта от тях ще е голям.

Закуската е най-важна, според много народи по света. Затова заложете най-голям обем калории на нея, както и храна, която да държи сит стомаха ви до почти обяд. Мюсли, варени яйца, чисто месо, плодове, овесени ядки са идеалната закуска.

Приемайте много вода и чайове. Те ще утоляват усещането на глад и ще се борят с натрупаните мазнини отвътре.



На последно, но не и по значимост място, забравете за широките дрехи, които покриват „тлъстите“ зони и ви карат да сте спокойни и да живеете в хармония с тях. Докато отслабвате носете прилепнали дрехи, които ви пристягат и ви карат да се чувствате неудобно.

related

новини 7846187227648359726

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item