stoineff

ЗИЛ с 15 полицая е катастрофирал тежко

Тежка катастрофа е станала около 0.30 часа тази нощ в близост до с. Горно Ябълково, съобщиха от пресцентъра на МВР. Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере.


Инцидентът е в зоната на отговорност на ГПУ Средец, в района на 136 гранична пирамида. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В камиона са пътували 15 служители. По данни към момента, шофьорът е останал затиснат в кабината. Пътниците са транспортирани в болница с различни травми. Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват.
Автомобилът се е обърнал в дере, пълно с вода и това е усложнило спасителните работи. Най-тежко пострадал е водачът на автомобила, който е починал. Пенев съобщи, че все още няма официално медицинско заключение за това, тъй като не може да се стигне до него.

Шофьорът е затиснат под кабината и е под вода. Той не показвал признаци на живот. "Не може да бъде освободен със силите и средствата на колегите", обясни Пенев.

При другите служители има двама с фрактури на крайници - един на ръката и един на крака. "Това са служители, които са завършили своята смяна и са се прибирали за почивка", каза Пенев.
Началникът на Главна дирекция "Гранична полиция" съобщи, че колегите на шофьора са се опитали да го спасят, но не са могли заради тежките условия. Тъй като обърнатият камион не може да бъде повдигнат по никакъв начин, най-вероятно той ще бъде нарязан, за да бъде извадено тялото на Асен Асенов.
34-годишният полицай Димитър Милев Стамов е категоричен в интервю за "Флагман", че всички съмнения относно употребата на алкохол от страна на шофьора като причина за тежката катастрофа трябва да отпаднат. Стамов е настанен във ВИП стаята на Втора хирургия, въпреки кръвоизлива в дясното око, охлузванията по главата, мозъчното сътресение и счупените му три ребра и рамо.

Той се оказва адекватен и се държи като мъж. Нищо извънредно нямало в нощта срещу 26-ти декември.
„Бяхме 12 или 13 души, шофьорът както винаги идваше да ни вземе от смяна. Не го познавам по име, но човекът беше много отговорен и съм категоричен, че не е пил. Карахме съвсем нормално, на равно място даже не беше мокро, нямам обяснение как камионът поднесе и падна в дълбоката канавка. Спомням си само как бях откаран тук“, казва Стамов.

Той е баща на 3-годишно момиченце, семеен от град Средец, служи в Гранична полиция от 12 години. Не се оплака, че са ги извозвали със стария ЗИЛ. Заплатата му била чисто 900 лева месечно - напълно достатъчно да издържа семейството си.

related

новини 4507262171598796623

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item