stoineff

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол – какво трябва да знаем за отглеждането му

Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът е красиво, неголямо и много подходящо за отглеждане в домашни условия куче.

 То лесно се приспособява към условията и не изисква големи пространства, а това го прави пригодимо за отглеждане дори в апартаменти.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът се привързва бързо и лесно към стопанинът си и като повечето породи кучета остава вярно до гроб. На размери достига около 33 см в дължина и тежи до 8 кг. Вълнистата му козинка изисква разресване и грижа периодично.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът е социално куче и може да се сдружи, както с всеки член на дома, така и с други животинки. От миналото е известен и като ловец на птици, така, че опитомяването му и привикването към други домашни птички в кафези трябва да стане от ранна възраст. Дружелюбен и добронамерен приятел е както с човека, така и с деца на различна възраст. Дори към непознати и гости на дома се приспособява лесно, без да създава излишни проблеми.

Здравословното му състояние и поддържането на добрия вид изисква правилна хигиена, ежедневни разходки и упражнения. Това не е трудно, защото дори в задния двор или близкия парк, породата Кавалер Кинг Чарлз шпаньол може да получи нужното пространство за разходки.

Средната продължителност на живот на тази порода е до 14 години.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол – какво трябва да знаем за отглеждането му

Предразположен към някои генетични заболявания като диабет, болести на сърцето, проблеми с ушите и очите, както и затлъстяване, Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът изисква правилно отглеждане дори в домашни условия.

Изключително вредни за това куче са сладките храни и шоколадът. Те не само могат да увредят зрението му, но и да допринесат затлъстяване или да доведат до захарна болест.

По отношение грижата за ушите, предвид големите размери и захлупената поза, те трябва да бъдат периодично почиствани и подсушавани след баня или друг вид намокряне.

Козинката на Кавалер Кинг Чарлз шпаньола трябва да се разресва и подстригва, когато се налага. Правилната грижа за козинката може да съхрани галантния блясък и изисканият скъп копринен блясък. Понякога се налага и допълнителен прием на съставки богати на нужните витамини.



За да се снабди всеки с тази порода кучета, то трябва задължително да притежава OFA, CERF сертификати.

related

новини бг 1053311696109711575

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item