stoineff

10 места в Африка, които трябва да посетите

Неслучайно най-големите авантюристи и любители на приключенията мечтаят да посетят Африка. Черният континент предлага забележителности, култура и природа, каквито не можете да срещнете никъде другаде по света. Славата на повечето от тях се носи по цял свят – и има защо! Разгледайте десетте места, които трябва да посетите, когато сте в Африка, и ще се убедите и вие в това.


10.ХРАМОВЕТЕ АБУ СИМБЕЛ, ЕГИПЕТ



Двата храма, изсечени в скалите в местността Абу Симбел, са направени по времето на Рамзес II като вечен паметник в прослава на него и на любимата му Нефертари. За да бъдат спасени при строителството на язовир през 60-те години на XX век, храмовете са разглобени и преместени на по-високо място, където са издигнати отново по абсолютно същия начин като на оригиналното си местоположение.

9. ПЛАНИНИ ВИРУНГА, ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА КОНГО, РУАНДА, УГАНДА


4Планинският масив се състои от 8 вулкана и се простира по границите на Уганда, Руанда и Демократична република Конго. Освен с невероятната си красота, Вирунга са популярни и с това, че са единственото място, където в естествена среда все още живеят застрашените от изчезване горили.



8.МИГРАЦИЯТА В СЕРЕНГЕТИ И МАСАЙ МАРА


Това е една от най-внушителните и изключителни природни гледки, на които човек може да стане свидетел! Масовата миграция на милиони животни от Серенгети към Масай Мара през река Мара, а след това и по обратния път, привлича туристи от цял свят и е описвана като едно от чудесата на света.

7. ДОЛИНАТА НА ЦАРЕТЕ, ЕГИПЕТ





Там се намират 62 гробници на фараоните от Новото царство, включително и най-популярната, която допринася и за световната известност на долината – тази на Тутанкамон. Тя е първата открита, която не е разграбена преди това, което я прави изключително ценна. Долината е едно от най-прочутите археологични места в света.



6.ВОДОПАДИ ВИКТОРИЯ, НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ЗАМБИЯ И ЗИМБАБВЕ



Наричат ги „най-голямата завеса от падаща вода в света“. Уникалната им форма, спиращата дъха красота и многообразието от растителни и животински видове наоколо ги правят задължително за посещение място в Африка.

Виж част 1


related

туризъм 6692373741353978966

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item