stoineff

10 места в Африка, които трябва да посетите


5.КРАТЕР НГОРОНГОРО, ТАНЗАНИЯ





Образувал се е преди около 3 милиона години след избухване на супер вулкан. Това е най-голямата в света запазила се вулканична калдера, която се е под вода. Дълбока е близо 600 м, а цялата й площ е 260 кв. км. Нгоронгоро е уникално убежище за дивата природа – там се срещат много видове животни, някои от които изключително редки.

4.ПЛАНИНАТА КИЛИМАНДЖАРО, ТАНЗАНИЯ







Най-високата в Африка, като добрата новина за туристите е, че дори най-високият връх Ухуру е лесно достъпен – а гледката оттам е зашеметяваща. Килиманджаро е световноизвестна с ледената си шапка, която обаче се стопява прогресивно в последните години.



3.РЕКА ОМО, ЕТИОПИЯ





Ако сте любопитни какво точно означава културен шок, посетете река Омо в югозападна Етиопия – над 50 племена обитават бреговете й, като голяма част от тях живеят точно така, както и преди векове. Традиционните ритуали, обичаи и вярвания са истинско пиршество за запалените по африканската култура.

2.ДЕЛТАТА НА РЕКА ОКАВАНГО, БОТСУАНА







Фантастичен лабиринт от лагуни, скрити водни канали и красиви езера, делтата на река Окаванго е призната за едно от седемте природни чудеса на Африка. Тя заема площ от 17 000 кв. км и е една от най-големите в света.

1.ЕГИПЕТСКИТЕ ПИРАМИДИ, ЕГИПЕТ


Най-известната забележителност в Египет, а може би и в целия свят. Пирамидите са над 100, като повечето от тях са били построени за гробници, в които да се съхраняват мумифицираните тела на починалите фараони.

Най-популярните пирамиди са в Гиза, където се намира и Сфинксът – емблематичната статуя легнал лъв с човешка глава.

Виж част 2 










related

туризъм 2763832694607572358

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item