stoineff

Момче а 20 години - футболист се самоуби в Дупница

Самоубийство на 20-годишен младеж потресе вчера Дупница. 

Както вече стана ясно, младеж полетя от петия етаж и загина трагично. Оказа се, че самоубилият се е футболист, разкрива struma.bg. Казва се Иван Георгиев Кирилов и за последно е бил играч на Германея (Сапарева баня).

Преди да сложи край на живота си, Иван оставил предсмъртно писмо и своя снимка отгоре и се хвърлил от прозореца на апартамента, който е на 5-ия етаж в жилищен блок на улица „Шипка”. При падането едната маратонка се изхлузила и останала на прозореца. Младежът загинал на място. Трагедията се разиграла около 23 ч. в събота срещу неделя. Безжизненото тяло на младежа е открито около 3 ч. след полунощ вчера от втория му баща. Родителите на Иван се разделили, когато той бил на три годинки. За него се грижел като за свое дете вторият съпруг на майка му Рени.

Мъжът се събудил около 3 ч. след полунощ, отворил вратата на стаята на Иван и видял, че прозорецът е отворен, а леглото празно. Изпаднал в паника само при мисълта, че Иван може да се е хвърлил от прозореца. Погледнал надолу и видял безжизненото тяло на младежа, едната му маратонка била на прозореца. Веднага позвънил на тел. 112 и потърсил помощ с надежда, че момчето все още е живо. На място пристигнали криминалисти и екип на Спешен център - Дупница. Медиците констатирали смъртта на младежа, който е бивш вратар на ФК Германея. Тялото му е закарано за аутопсия в кюстендилската морга.

Роднина на почерненото семейство разказа пред репортер на "Струма":

„Иван беше кротко дете. Завърши средно образование в Благоевград /б. р. момчето е учило в Електрото/. Обичаше да спортува. Докато учеше в Благоевград посещаваше спортната школа на ФК Пирин. Играеше за отбора. След това го взеха в Славия. Последно игра в Германея в Сапарева баня, беше вратар, но замина за Чехия при леля си. Там стоя около година. Не зная какво е работил. Всичко беше нормално. Говореха си с майка си по скайп. На 11 декември 2014 година леля му се обадила по телефона на Рени да отиде до Чехия да доведе Иван в България, тъй като имал проблеми. Когато заминал за Чехия, младежът бил жизнен и весел, тренирал редовно, бил спокоен и ведър, нямал никакви признаци на депресия. В Чехия обаче изненадващо започнал да чете Библията. Носел я навсякъде със себе си. Още при първата му срещу с майка му след пристигането в Чехия Иван започнал да й говори, че горе на небето животът е по-хубав. Непрекъснато й повтарял, че много я обича, обича и сестра си, която е гимназистка в Дупница и тази година е абитуриентка”.

След пристигането му в България Иван е настанен в болница в София, изписан е за Коледа. Майката на Иван била на работа нощна смяна във фармацевтичния завод в момента, когато той се самоубил. Съобщили й черната вест на работното й място. Сама шофирала лекия си автомобил от предпиятието до вкъщи, как е успяла да се прибере, без да катастрофира, съседите още се чудят. Сестрата на Иван е на гости в Англия за новогодишната ваканция. Очаква се днес тя да се прибере за погребението на брат си.

Биологичният баща на Иван Кирилов работи като надзирател в Бобовдолския затвор. Баща и син често се чували по телефона. В събота Георги Кирилов поканил Иван да му гостува в Бобов дол, където таткото живее. Синът му отговорил, че ще се видят на следващия ден, в неделя. В съботния ден Иван подреждал стаята си, наредил дрехите си в гардероба, с нищо не показал, че ще сложи край на живота си.

Черната вест за трагедията с младежа потресе Дупница. В шок са и бившите съученици на Иван от Електрото в Благоевград, където той учил специалност „Компютри”.



След като момиче се самоуби в Кюстендил, 20-годишен скочи от 7-ия етаж в Дупница
Имат ли връзка двете жертви, има ли отношение сайт, който призовава към самоубийства през Фейсбук, се питат потресени дупничани

20-годишно момче от Дупница се самоуби рано тази сутрин със скок от 5-jия етаж на жилищен блок в града, издъхнал е на място, научи първо Struma.com. Инцидентът стана няколко часа след като 14 годишно момиче от Кюстендил също се хвърли от 6 етаж на блок в града и почина в болница в Кюстендил. Двата случая на самоубийство по идентичен начин отприщиха всякакви коментари в Дупница и Кюстендил, има ли връзка между двете самоубайства, познавали ли са се жертвите.
Страшно е, онова ,което съобщихме преди няколко дни, че сайт призовава през Фейсбук за самоубийства на млади хора, имат ли нещо общо двата смъртни случая с това. Вчера ученичката от Кюстендил напуснала дома си избрала блок далече от мястото, където тя живее и се хвърлила с главата надолу. Починала е в болница. Семейни проблеми бяха изключени като причина за самоубийството, съобщават от ОД на МВР в Кюстендил. Съучениците на момичето са потресени от трагедията, днес тя бе изпратена в последния й път. Полицейските управления в Дупница и Кюстендил изясняват и двата случая на самоубийство, за да се открие има ли връзка между тях.

Младежът, който се самоуби в Дупница, оставил предсмъртно писмо

related

Регионални 4761848892902483601

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item