stoineff

Мила Георгиева е арестувана като заподозряна за организатор на група за мокри поръчки

До момента са задържани деветима, за които има данни, че са участници във високо въоръжена група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества. Това се случи при операция под ръководството на Апелативната специализирана прокуратура. В нея участват над 200 служители на прокуратурата и главните дирекции „Криминална полиция“ и „Охранителна полиция“ /Дирекция „Жандармерия“/

grupa-za-izpulnenie-na-mokri-poruchki

Сред арестуваните е и дъщерята на бившия шеф на митниците Христо Кулишев - Мила Георгиева, за която има подозрение, че е подпомагала престъпната група.

Мила Георгиева е обвинена задочно на 14 декември 2012 г. като ръководител на организирана престъпна група (заедно с Иван Георгиев Танев), създадена с цел престъпления срещу данъчната система. През 2013 г. Мила Георгиева е била задържана от сръбските власти на летището в Белград при опит да отлети за Дубай. Тя е арестувана, тъй като името й фигурира в червения бюлетин за издирвани лица на Интерпол.
Задържаната група за поръчкови убийства е била наблюдавана от МВР повече от два месеца. Това обяви заместник-главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти преди заседание на вътрешната парламентарна комисия.

„Не мога да конкретизирам нищо повече от дадената информация от пресцентъра на МВР, защото в момента има процесуално-следствени действия под надзора на Специализираната апелативна прокуратура. Задържаните са над 5. Групата се наблюдава повече от 2 месеца”, уточни той.
grupa-za-izpulnenie-na-mokri-poruchki

От МВР съобщиха, че операцията е за задържането на въоръжена организирана престъпна група, съпричастна към извършването на поръчкови убийства, наркотрафик и наркоразпространение, силови действия, причиняване на телесни повреди, палежи, съхранение и използване на оръжия и взривни вещества.
Мащабна полицейска операция е в ход в София, съобщава БНР. Това е причината в някои части на столицата да има засилено полицейско присъствие.

Източници от полицията твърдят, че има задържани в столичния квартал "Бояна". Там са изпратени и специализирани групи за задържане. Към момента е ясно, че са арестувани няколко души.

Според информация на "Хоризонт" е разбита група, която се занимава с различни престъпления. Има подозрения, че участниците в нея се занимават и с поръчкови убийства.

Рано тази сутрин при друга акция екипи на СДВР са проверили няколко хостела в столицата. Акцията е била свързана с контрол на нелегалните бежанци у нас. При проверката обаче не са установени незаконно пребиваващи в столицата.

related

София 8334102948814590578

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item