stoineff

Промяната в по пътищата е причина за двойното нарастване на катастрофите

Почти двойно е нараснал броят на катастрофите в София от началото на годината до средата на януари в сравнение със същия период на 2014 г. 

Това съобщиха за „Телеграф“ от столичната „Пътна полиция“.
От 1 до 15 януари по улиците в София са станали 96 сблъсъка между автомобили, които са били толкова сериозни, че се наложило екип на КАТ да ги посети, за да направи разследване за причините за инцидента. При тях са загинали трима души, а 58 са ранени.

katastrofi

В първите 15 дни на 2014 година катастрофите са били много по-малко – 54. Пострадалите са били 46 и нито един участник в сблъсъците не е издъхнал.

Отделно „чукванията“ между коли по шосетата в столицата са се увеличили драстично. От 1 до 15 януари миналата година са станали 769 леки катастрофи, при които не се е наложило да се вика „Пътна полиция“, а са се сключвали двустранни протоколи, за да могат да се изплатят щетите от застраховател. За същия период през 2015 година ръстът на тези инциденти е с над 30% - 1147 сблъсъка.

„Положението излиза извън контрол. Имаме по над 200 катастрофи дневно. Само за ден в четвъртък – 15 януари, станаха 218 произшествия“, признаха от КАТ-София. Според полицаите, причината за увеличението на сблъсъците на коли е промяната в контрола. В края на ноември бе издадена заповед от вътрешния министър Веселин Вучков, с която бе разпоредено шофьорите да се спират само от служители на „Пътна полиция“ с бели фуражки единствено при метода широкообхватен контрол и то от поне два типа екипа с четирима униформени. Информацията за това къде точно ще дебне КАТ пък се публикува в интернет.

Разпоредбите влязоха в сила, след като катаджията Сашо Тръпков от София бе спипан да взема рушвет от 20 лв. от шофьор. „Водачите знаят, че в момента е много трудно да ги засечем в нарушение и се отпуснаха. Който нарушава правилата, минава по заобиколни пътища и го прави безнаказано, забравяйки, че застрашава живота на себе си и всички наоколо“, категорични са от „Пътна полиция“.

related

София 7941960906067773909

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item