stoineff

LED лентите - интериорни решения за вашия дом.

Един от най - важните аспекти в интериорния дизайн е осветлението. 

В тази статия ще стане дума за видовете LED лени, с които да дадете окончателен завършек на вашия дом и градина.

LED лентите са гъвкави продукти от светодиоди, разположени на здрава, но мека платка. 


Високите и стабилни параметни на яркост са гарантирани от най - новото поколение светодиоди за повърхностен монтаж.

осветление
Добре поставеното LED осветление, акцентира върху определение детайли в интериора ви

Върху задната част на LED лентите има двойнозалепваща, висококачествена и добре изолирана лепенка, която е особено подходяща при монтирането върху гладки и метални повърхности. Важно е да се спомене, че ъгълът на светлоизлъчване е над 120 градуса. Лентата е с размер 4 милиметра, което я прави изключително атрактивна и подходяща при поставяне в ниши, улеи и фрезовани канали.

RGB LED лента – Както самото име на този вид лента подскъзва тя е подобна на гъвкавата лента, но в тялото на един светодиод се намират 3 светодиода – зелен, син и червен, което дава възможност да се постигнат пълната гама цвете, което става в корпуса на светодиода, а ефектът е страхотен.

Друг вид са непромокаемите, влагоустойчиви гъвкави LED ленти. Тяхната водоустойчивост е осигурена от силиконов слой, който предпазва диодите от вода, влага и механични ерозии. Подходящи са за използване на открито. Размерите на този тип ленти са малко по – големи от стандартните..

Едни от най – ярко светещите Ярки LED ленти са 5050 . Всеки един светодиод е съставен от 3 ярки LED кристала, свързани в корпус. LED лентите тип 5050 светят около три пъти по – силно от стандартните 3528 при една и съща гъстота на светодиодите. Размерите на тези ленти са по – големи заради по – големия размер на светодиодите, които съдържат - 10мм са обикновените и 12мм за водонепромокаемите.  Поради голямата мощност и яркост 5050 има нужда и от по – добро охлаждане, което да осигури качеството и по – дългия живот на тези ленти. Задължително трябва да вземете в предвид повишената консумация. Модела WHFLx60, който е и водоустойчив е най-мощната LED лента в този клас. При работа загрява значително и има нужда от добро охлаждане: свободно пространство за циркулация на въздуха контакт с метална повърхност и др. Препоръчва се тази лента да се ползва предимно на открито.

Вижте повече за светодиодните ленти.

related

Технологии 3462041746197185618

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item