stoineff

Миков поднесе съболезнования на близките на Росица Янакиева

Росица Янакиева беше енергичен, добър и раздаващ се човек. Внуците й ще се гордеят с това, което направи. Съчувстваме и скърбим за нея”. 



Това собственоръчно е написал лидерът на БСП Михаил Миков в съболезнователното писмо до близките на починалата зам.-председателка на Народното събрание и бивш кмет на Перник Росица Янакиева.

Вижте подробности тук

Президентът Росен Плевнелиев също изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на Росица Янакиева, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
"С дълбока скръб научих за кончината на Росица Янакиева. През изминалите години, в които последователно заемаше поста кмет на Перник и заместник-председател на Народното събрание, Росица Янакиева спечели широко уважение със своята принципност", посочва държавният глава.

В съболезнователното си писмо президентът подчертава, че страната ни е загубила човек, който с категоричност и следвайки нормите на демокрацията и парламентаризма, упорито и всеотдайно е работил в полза на българските граждани.

И председателят на ДПС Лютви Местан изрази своите съболезнования на близките и роднините на заместник-председателя на 43-тото Народно събрание и съпредседател на парламентарната група на АБВ Росица Янакиева, съобщиха от пресцентъра на движението.
"Парламентарната група на ДПС, ръководството и всички членове на партията свеждаме глави за почит пред паметта на достойния зам.-председател на 43-тото Народно събрание на Република България и депутат от АБВ, преди това депутат от БСП в 40-ото НС, два мандата кмет на Перник", посочва Местан. "Росица Янакиева беше достоен народен представител, грижовен стопанин на Перник и преди всичко това благороден човек с топлина за всеки и винаги. Да бъде светла паметта й!"

related

Свят 8758810182912305230

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item