stoineff

Версия: Татяна Стоянова екзекутирана заради провалена сделка?

Три са версиите, по които работят криминалистите, разследвайки бруталното убийство на съветничката на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова.

 33-годишната жена бе убита снощи пред дома си от неизвестен засега килър. По първоначална информация той е действал професионално, използвайки пистолет със заглушител. Една от версиите за смъртта на младата жена е икономическа. Татяна е лобирала за сделка, която е била провалена. Говори се за много пари и сделки, към които тя е имала отношение.

Хората в Пазарджик разказват, че Татяна Стоянова е общински служител на заплата 750 лева. Но преди година си купува луксозно жилище от 110 кв.м. и скъп джип. Майката за последно се е чула с нея към 18 ч. Татяна й споделила, че има резервация за ресторант.

Друга версия за убийството на Татяна Стоянова е политическа – смята се, че тя може да бъде пренасочена към самия кмет.

Третата версия е любовна - младата жена е имала връзка с женен мъж.


Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР, коментира пред Нова телевизия: „Добре я познаваме, тъй като сме работили дълги години. Аз специално знам за работата й в период около 7-8 години. Преди това тя е била пиар на председателя на Общинския съвет на Пазарджик. Познавам я като чудесен човек, добър специалист и коректен колега. Няма как да изказвам съмнения дали някой се е забъркал в нещо или не. Това ще бъде установено от дъсодебното производство. Снощи до полунощ бе извършен първоначалният оглед в присъствието на прокурор и съдебен лекар. На този първоначален етап няма как да коментираме подробности. Категорично заплахи в ОДМВР – Пазарджик не са получавани“

По повод на убийството на Татяна Стоянова, началник на отдел „Канцелария“ на кмета на Пазарджик, извършено на 12 януари 2015 г., в ОП – Пазарджик е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал.2 от НПК с първо действие по разследването – оглед на местопроизшествието, съобщиха от Главна прокуратура. Наблюдаващият прокурор е присъствал на първоначалните действия по разследването.
Констатирано е, че Татяна Стоянова е простреляна на входа на гаража си, след като е паркирала автомобила си и се е насочила към входа на жилищната кооперация, в която живее.

При първоначалния оглед по тялото на убитата са установени общо шест огнестрелни наранявания.

Не са установени очевидци на деянието. Не са установени и лица, които да са чули изстрели или други необичайни шумове. Сигналът на телефон 112 е подаден от съседи на убитата, около 18,40 часа на 12.01.2015 г., които са видели тялото, докато са се прибирали към дома си.

Към момента са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението и се преглеждат записите. Издирват се и други видеокамери в близкия периметър.

Предстоят редица процесуално-следствени действия, а също и оперативни мероприятия за постановяване на извършителя на престъплението:

- Допълнителен оглед на местопрестъплението;

- Оглед и аутопсия на тялото на жертвата;

- Извършване на експертизи – СМЕ, балистична, за ДНК изследване и т.н.

- Претърсвания и изземвания в жилището и служебния кабинет на жертвата;

- Разпити на свидетели;

- Установяване на лица от близкия кръг около жертвата, с цел изясняване на евентуални мотиви за убийството.

От момента на извършване на престъплението, процесуалните действия и оперативната работа протичат изключително интензивно и динамично. При установяване на нови важни факти и обстоятелства около воденото разследване, представителите на медиите, а чрез тях и обществеността, ще бъдат уведомявани своевременно.

related

новини 2429883097372853222

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item