stoineff

Извънредно!Терористичен ад в Париж! (Снимки)

Нападателите на сатиричното френско списание "Шарли Ебдо" са крещели "Ние отмъстихме за пророка" по време на днешната атака срещу медията. 


Във видео, снимано от журналист от редакцията, криещ се на покрива, се вижда също така, че мъжете викат "Аллах акбар" (Аллах е велик), докато стрелят.Боец от ислямистката групировка "Ислямска държава" приветства нападението срещу френското сатирично списание "Шарли ебдо", в което бяха убити най-малко 12 души и заяви, че атентатът е бил отмъщение за оскърбления срещу исляма, предаде Ройтерс. По-рано днес маскирани нападатели застреляха 12 души в офисите на "Шарли ебдо" в Париж. Това е най-тежкото нападение във Франция от десетилетия. Сред убитите са водещи редактори на седмичника и двама полицаи.

"Лъвовете на исляма отмъстиха за нашия пророк. Това са първите капки. Ще последват и други", заяви в интернет връзка от Сирия сириецът Абу Мусаб, който се бие в редиците на ИД.
Групировката контролира обширни райони в Сирия и Ирак. Абу Мусаб добави, че той и другите бойци на ИД се радват на нападението. "Нека тези кръстоносци да се страхуват, трябва да се страхуват", каза той.

До момента никоя групировка не е поела отговорност за нападението, съобщава БТА.

Абу Мусаб заяви, че не познава нападателите, но добави, че "те следват пътя на емира и на нашия шейх Осама (бин Ладен)". Под "емир" тук се има предвид лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади.

Основателят на Ал Кайда Осама бин Ладен бе убит от американски специални части в Пакистан през 2011 г.


related

Свят 6181887365193005353

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item