stoineff

"Южен поток" е история, Европа трябва да подготви инфраструктура за "Турски поток"

Шефът на "Газпром": Няма друг вариант за Европа освен "Турски поток"

"Южен поток" приключи и връщане към него няма да има, обясни Алексей Милер.


ЕС трябва да побърза със създаването на газопреносна инфраструктура за получаване на газ по "Турски поток. За да се спазят сроковете, работата по изграждането на новите газопроводи в страните от ЕС трябва да започне още сега". Това заяви шефът на "Газпром" Алексей Милер, цитиран от ТАСС. Той бе категоричен: "Южен поток" приключи, на дневен ред е "Турски поток".

"Турски поток" се явява единственият маршрут, по който могат да бъдат доставени 63 млрд. куб. м. руски газ. В момента те се транспортират през Украйна. Други варианти няма", заяви Милер.

"Нашите европейски партньори са информирани за това и тяхна задача е създаването на необходимата газопреносна инфраструктура до границите на Турция и Гърция", обясни той.

Милер допълни, че все още има риск за доставка на руски газ през територията на Украйна тази зима. "Транзитните рискове на територията на Украйна през тази зима остават, тъй като Украйна заради финансови затруднения не успя през ноември и декември миналата година да купи необходимия обем руски газ и значително намали газовите си запази в подземните си хранилища", каза Милер.

related

Свят 7510528355127994858

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item