stoineff

Доц. Иво Петров спаси живота на дете с уникална операция

С уникална в световен мащаб операция доц. Иво Петров спаси живота на 15-годишния Филип от Русе. 

След три месеца лечение преди дни контролният преглед установи, че момчето е напълно здраво.

На 9 септември миналата година Филип разкъсал аортата на две места. Това е едно от най-смъртоносните заболявания, от които оцеляват малцина. Филип е прехвърлен от дунавския град в столичната Трета градска болница. Медиците се обърнали за помощ към колегата си от частна столична клиника, който се отзовава, за да извърши безкръвните процедури.

Родителите не са платили и лев за операциите, съобщава „Преса“. А историята на Филип. На 9 септември 15-годишното момче внезапно изпитва силно притискане в гърдите, започва трудно да диша, единият му крак се схваща. Родителите викат Спешна помощ, откарват го в местната болница, където след скенер се установява, че тромб е запушил артерията на крака, но главният проблеми идва от аортата.

Момчето е изпратено със специална линейка в столичната Трета градска болница в крайно тежко състояние. На помощ на колегите си идва доц. Иво Петров, който се наема да направи изключително сложната животоспасяваща операция. Извършеното от доцента и екипа му е уникално в световен мащаб . Операцията не струва и стотинка на родителите на Филип.

След успешната операция и възстановяването на момчето доц. Петров казал на родителите: „Повече не споменавайте, че е болен. Нему създавайте комплекси, защото е здрав!“.

related

новини бг 2216426417362450902

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item