stoineff

Дясната ръка на Таки - Боби Белята е езекутиран

 Борис Борисов, известен в подземния свят като Боби Белята е екзекутиран в района на езерото в Казичене.


Белята се смята за един от най-близките до наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки. Двамата са приятели от детските години в столичния квартал "Люлин". Боби Белята бе разследван за участие в групата на Таки за наркоразпространение. Той има условна присъда за взривяване на автомобила на бизнесмена Самер Абдулатиф.

Борис Борисов участва успешно в състезания с автомобили и има няколко спечелени първенства в България и в чужбина.

МВР потвърди, че в района на езерото Казичене е намерен убит човек. Първоначално сигналът е подаден за стрелба в района. Пристигналите на място полицаи намерили труп на мъж. Все още не са известни имената и годините му.

На място са пристигнали служители на полицията, които разследват случая. Медиците само потвърдили смъртта на мъжа.

"Ние ги хващаме - те ги пускат".

В началото на 2002 г. Белята бе задържан по подозрение, че заедно с други негови авери са взривили известен автосервиз на столичната ул. "Странджа". Часове след като адската машина по чудо не уби никого, полицията успя да арестува бандата. Тогава по ръцете на всички задържани бяха открити следи от барут. По време на съдебните заседания за мерките им подсъдимите обясниха наличието на следи с рибарство. "Не знаем в какво ни обвиняват, ние бяхме за риба", каза тогава пред съда Боби-Белята, за когото се смята, че е един от най-близките до наркобарона Христофорос Аманатидис-Таки. Когато съдът ги пусна под парична гаранция, Борисов получи прякора си "Рибарят бомбаджия".

Във връзка с освобождаването им тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов отправи упрек към съда с репликата "Виждате ли какво става, ние ги хващаме - те ги пускат".

related

София 8674153649485892371

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item