stoineff

Пияни цигани нападат полицаи и лекари в Майчин дом

Осем пияни роми нападнаха охраната на родилната болница. Скандалът се завихря още в „Пирогов”, където на жената откриват киста и й предлагат операция в спешната болница. Придружаващите я близки обаче отказват, защото, по техни думи, „имаме си лекар в „Майчин дом”.

В 1 часа след полунощ телефоните на Четвърто районно управление звънят като на пожар. Помощ иска охраната на спешното приемно отделение на „Майчин дом”, съобщава БЛИЦ цитирайки собствен източник.

В помещението на спешното приемно от две коли буквално се изсипват осем пияни роми, носейки на ръце жена. Лекар от спешното я поема, за да й окаже помощ, подготвят документите й за хоспитализация, но придружителите й настояват тя да бъде незабавно оперирана, и то от техния доктор. Оказва се обаче, че въпросният лекар не е дежурен тази нощ в болницата.

Безуспешни се оказват опитите на дежурния медицински персонал и охраната на болничното заведение да овладеят агресията, проявена от ромите. Двамата полицаи, пристигнали на място, влизат в ръкопашен бой с придружителите, като съвременно викат на помощ свои колеги. Единият от полицаите е пострадал, тримата охранители са невредими. Когато идват още две дежурни коли с полицаи, от ромите вече няма и следа. В момента се издирват кои са поредните биячи в поредното здравно заведение.

Проф. д-р Виктор Златков, изпълнителен директор на „Майчин дом” в София, споделя цитиран от агенция БЛИЦ, че му е трудно да коментира едно порочно, почти криминално поведение от страна на придружаващите родилките.

„Умът ми не може да приеме факта, че ти искаш едновременно медицинска помощ и същевременно ще раздаваш собствено правосъдие. Разбира се, това, което се случва, е следствие насаждане през годините на негативизъм към медицинските специалисти. Не е моя работа да коментирам причините за това явление. Само ще подчертая, че за първи път министър на здравеопазването, като наш работодател, защити правото ни на безопасен труд. Надявам се, че правното му регламентиране ще пресече подобно нехуманно поведение към нас, които помагаме на бял свят да се появи нов живот”, допълни проф. Златков.

related

новини бг 3994953370150664975

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item