stoineff

Внимание! Нивата на реките се покачва опасно

Повишение на водните нива в реките ще има днес заради очакваните валежи, предупредиха от Басейнова дирекция Пловдив. 

Опасно остава горното течение на река Марица и нейните притоци - Ибър, Стара Костенецка, Крива, Явеница, Чепинска, Тополница и Луда Яна.


Покачване на нивата ще има и на реките Стряма и Въча, пише "Марица". През изминалия ден река Марица и притоците са се понижили, макар и минимално, почти във всички наблюдавани пунктове. По последни данни нивото на река Марица в Пловдив е спаднало със 17 см, в Пазарджик - с 6, а в Първомай е на минус 37. Река Стрелчанска Луда Яна остава с повишено ниво и водите се оттичат в р. Марица.

Всички язовири на „Напоителни системи” се изпускат по малко, няма преливащи в момента. От язовир „Кричим“ временно е спряно изпускането на води от основен изпускател. Язовир „Въча“ се освобождава чрез ВЕЦ с близо 75 кубични метра в секунда.

От язовир „Цанков камък” също се освобождават обеми. От Басейнова дирекция уточняват, че няма данни за възникнали аварийни ситуации по диги и укрепителни съоръжения.

related

новини бг 6481606331111836646

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item