stoineff

Ауди оглежда България за изграждане на завод

Има проявен интерес за инвестиции в индустриални зони в Северозападна България, съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски в Монтана.

 Едната е немска компания в месопреработвателната промишленост, която иска да инвестира в свободна зона Видин, съобщава Дарик.

Според Лукарски се водят преговори за инвестиции с няколко автопроизводители. Най-известният между тях е „Ауди", които се интересуват от изграждане на производствени мощности за компоненти и резервни части за леки и тежкотоварни автомобили.


В сегашният си вид Законът за насърчаване на инвестициите, както и Законът за публично-частните партньорства не отговарят на интересите на инвестиционния процес в Северозападна България. Затова Министерството на икономиката подготвя проект за изменение на тези закони.
Лукарски смята, че предложението за намаляване на корпоративния данък за фирмите в Северозападна България също може да бъде подкрепено от парламентарните групи.

related

новини бг 1069549564334321546

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item