stoineff

За глобите на НАП и самоосигуряващите се прекратили дейност

От пощата нередктирано:



Здравейте,

обръщам се към медиите по един случай, който не засяга само мен, а още хиляди в България. Изпаднах в ситуация, в която ясно видях как държавата чрез един от органите си, а именно НАП, иска да придобие финансови средства, заради това, че аз и всички останали като мен не сме осведомени и поради незнанието си имаме наложени глоби за това, че не сме спазили срокове за подаване на декларация, както и срок за прекъсване на трудова дейност като самоосигуряващи се в последствие. Наложена ми беше първо глоба от 50 лева от НАП за неподаване в срок на декларация образец 1. След месеци ми бе наложена втора глоба от 250 лева, затова че не съм подал декларация в 7-дневен срок, с която да уведомя, че съм прекъснал трудова дейност като самоосигуряващ се.

Питам, размерите на тези глоби адекватни ли са в предвид причината, поради която са възникнали? Питам, при положение, че когато осъществявах дейноста си аз получавах 470 лева и след като си внасях осигуровките ми оставаха 340 лева, нормално ли е, след като съм прекъснал трудовата дейност да ми поставят глоба от 250 лева, че не съм подал декларацията в техния срок, за което те не са ме уведомили при самата регистрация. Като орган извършващ услуги и имаш интерес да събира пари НАП не уведомява, не информира, не раздава брошури, за да запознае хората със сроковете, които ако не спазят ще си създадат проблеми с този орган. Нека уточня, че за първи път се регистрирах като самоосигуряващ се и в този случай вярвам, че е трябвало да ми бъде предоставена брошура с ясна и полезна информация от служителката зад гишето, нали? Такава практика липсва. Погнусен съм как държавата ни по този начин иска да прибере такива суми от хората, на фона на реалните пари, за които работим от порядъка на 300-400 лева и на фона на минималната ни месечна работна заплата? Проучих, че размера от 250 лева глоба и фиксиран. Тогава служители в НАП засрамете се, защото със същия размер глобявате и търговци и производители, където приходите след плащане на осигуровки не са само 340 лева. Липсва каквато и да е съобразителност със ситуацията, в която може да изпадне прекъснал трудовата си дейност човек, останал без работа и доходи. С подобна глоба НАП единствено ни досъсипва психически и ни поставя в безизходие.

Питам директор на дирекция „Обслужване“ при ТД на НАП Бургас – Сияна Димитрова, това за вас приемливо ли е? Моля ви, спрете да гледате ситуацията в България през аквариум! Нима живота в България се превърна в плащане на данъци, осигуровки, сметки ... и глоби? Как да имаме достоен живот тук? Нарушението им е за първи път, надявам се и за последен!

Пише ви гражданин на държавата България, омерзен от многото машинации в системата.

Документи Глоба 50 лева от НАП - http://imgur.com/a/rgOMY
Документи Глоба 250 лева от НАП - http://imgur.com/a/4uI7y

„Данъчните поясниха, че сред най-често санкционираните са земеделски производители, тютюнопроизводители и лица със сезонна работа.“ - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=727828

related

пострадали 7153001286725245211

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item