stoineff

Смразяващо видео: Ако се биете за демокрация, ние ще се бием за исляма.

Френските власти разследват, дали жена, участваща в пропагандно видео на групировката „Ислямска държава“ с името „Да взривим Франция 2“, е съпругата на ислямиста, който взе заложници в магазин за кашер храна в Париж. На кадрите, разпространени от френскоговорящи екстремисти от групировката, джихадисти в маски възхваляват атентатите в Париж от миналия месец и призовават мюсюлманите да извършват нови атентати във Франция.

В смразяващо кръвта изявление пред камерата, терорист казва: „Не се предавайте, не сваляйте оръжия, не се давайте, убивайте. Днес е наш ред, убийте ги, сега имате над 4 милиона цели“.


Източник, близък до разследването на атентатите, каза пред Си Ен Ен, че властите смятат, че жената във видеото, облечена в камуфлажни дрехи, вероятно е Хаят Бумедиен. Бумедиен е вдовицата на Амеди Кулибали, който взе заложници в магазина за кашер храна в Париж и уби четирима от тях на 9 януари, преди да бъде ликвидиран от полицията.

В момента френските власти издирват Бумедиен, която е заподозряна в участие в организирането на атаката. Смята се, че тя в момента е в Сирия.

В новото видео ислямистите казват още: „Къде е тази свободата на словото? Когато през 2009 година, карикатуристът Сине, нарисува евреите и сина на Саркози, бе уволнен от „Шарли Ебдо“.“.

Джихадистите също призовават френските мюсюлмани: „Убийте полицай с нож, вземете му пистолета, с неговия пистолет убийте войник, с неговия автомат се жертвайте за нашия бог“.

След това ислямистите предупреждават Запада да не очаква мир. „Ако се биете за демокрация, ние ще се бием за исляма. Вие ще трябва да се примирите с това, че ние ще отвръщаме на всичките безбройни престъпления, които сте извършили. Вие отнехте нашите права. Затова не може да очаквате мир“, казва екстремист.


related

Свят 892194235875317687

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item