stoineff

Един мъж от Варна се превърна от шофьор в герой


Последни новини. Варна. 

Шофьорът на запалилия се тролей на Аспаруховия мост е бил героят в днешния огнен инцидент. Той е реагирал адекватно и хладнокръвно в екстремната ситуация и благодарение на него почти всички пътници се отърваха без сериозни наранявания. Това разказаха пътници в подпалилото се превозно средство, пише varnautre.bg.

"Точно преди края на моста, шофьорът наби рязко спирачки и веднага след като тролеят спря, отвори средната врата. Аз и няколко мои съученици от ТКК-то напуснахме превозното средство, но до този момент не осъзнавахме какво точно се случва. Минута по-късно шофьорът отново подкара тролея, но само няколко метра след това зави рязко надясно и се блъсна в мантинелата, тъй като в този момент таблото лумна в пламъци. Шофьорът обаче реагира веднага. Извади пожарогасител и се опита да изгаси горящото табло", разказаха участниците в огнената драма.

"До пристигането на пожарната шофьорът се опитваше да овладее ситуацията. Той продължи да помага и след като пристигнаха огнеборците", уточни Кевин Полименов, който е ученик в 9 "в" клас във Варненската морска гимназия "Николай Чудотворец" и се е возил в тролея.

След овладяването на огъня шофьорът бе покрит със сажди от глава до пети, а косата му бе опърлена. Малко по-късно на мястото пристигнаха представители на "Градски транспорт", които не позволиха на шофьора да коментира случилото се пред репортери.

Шофьорът-герой е 48-годишният Динко Петров Динков. Той има 30-годишен стаж като водач и отдавна работи в "Градски транспорт". "Човекът е с опит и това си пролича от действията му. След като е спасил пътниците, той се опитал да гаси и превозното средство. И той и кондукторката са действали абсолютно професионално", не спести похвали за подчинените си шефът на борда на "Градски транспорт" Максим Тодоров. По думите му, Динков ще бъде награден. "Ще вземем решение на Съвет на директорите и ще отправим предложение към кмета, шофьорът да получи награда", посочи Тодоров. Самият герой след огнения ад днес е минал през токсикологията, където е прегледан. Установено е, че е в добро здравословно състояние.

Причината за избухването на пожара в тролейбуса тепърва ще се установява. Вероятно става дума за техническа неизправност, но вътрешна проверка ще установи това. Старите тролеи все още се движат, когато има недостиг в час пик или когато някои от новите са влезли в гараж за техническа поддръжка.

related

новини 8498911117883861431

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item