stoineff

Шест факта, които вероятно не знаете за Golden Gate Bridge

1. Военните искат моста Голдън Гейт да бъде боядисан в райе.


Военният департамент на САЩ първоначално се противопоставя на строителството на моста Голдън Гейт, защото се страхува, че корабите на Военноморския флот на САЩ, може да бъдат блокирани в San Francisco Bay, при евентуални бомбардировки или, при взривяване. Военните в крайна сметка дават своето одобрение, но искат моста да бъдат оцветен в ярки ивици. ВМС са загрижени за видимостта на преминаващите  кораби при мъгливи условия. Те искат моста да бъде в черни и жълти ивици. Въздушните сили на САЩ пък  настояват за по-празнично оцветяване с на по-малко кичозната комбинация от бонбонено червени и бели ивици, което да направи моста по-забележим от въздуха.
Golden_Gate_Bridge

2. Цвета запазена марка на  Golden Gate Bridge не е предназначен да бъде постоянен.

Стоманата,  пристига в  Сан Франциско, за да бъде изграден мостът Голдън Гейт се покрива с грунд в червено и оранжево, за да бъдат предпази елементите от корозия. Консултантът и  архитект Ървинг Мороу установява, че  ярките нюанса на грунда са по - добри от повечето конвенционално избирани бои, като черно и стоманено сиво. Цветът "international orange"  не само се вижда в мъглата, но го допълва естествената топография на околните хълмове и контрастира добре със залива и небето. Мороу в крайна сметка избра да смели грунд в цвят, предназначен да бъде временен, за да се покрие моста. (Формулата е обикновенна, произведена от Ш. Уилямси и не е тайна. Тя може да бъде намерена на интернет страницата на моста.)


3. Оригиналният дизайн наThe Golden Gate Bridge е всеобщо отхвърлен.


Оригиналният дизайн на моста, произведен от главния механик Йозеф Щраус през 1921 г., е бил неудобен хибрид между конзолен и висящ мост, който според един критик прилича на "обърнат с главата надолу миши капан. ". Той е  функционален, но е далеч от елегантен. Щтраус се съгласява да се откаже от дизайна, и той по-късно в  съревнованеие с други инженери прави по добро проектиране на висящ мост.

4. Golden Gate Bridge е най-доброто място за самоубийство в света.


През август 1937 г., три месеца след като мостът Голдън Гейт отваря, Х.Б. Уобър, който е на туристическа разходка с автобус,  изведнъж се обръща към спътника си и казва: "Това е мястото, където мога да сляза. Отивам да скоча. "Въпреки опитите на туриста да го спре, Уобер се хвърля от моста. Четири секунди по-късно той се ударя в повърхността на залива на Сан Франциско със скорост около 120 километра  в час и става първият от над 1500  самоубиийци, скачочили от моста Голдън Гейт. Средно по един човек  на всеки три седмици. Над 30 мостови джъмпери действително са оцелели.  Има 11 кризисни телефона за  консултиране на моста, на който можете да се свържете с обучени съветници за предотвратяване на самоубийство.
Golden_Gate_Bridge

5. Golden Gate Bridge е имал забележителни резултати по безопасност на строителството.


През 1930, при изграждане на подобни моста проекти с висока стомана се очаква, да загиват максимум един човек, за всеки $ 1 милион от разходите. По тези стандарти, резултати за безопасността на строителство при 35 милионния Golden Gate Bridge е впечатляващ: загинали са само 11 строителни работници. (За разлика от тях, 28 работници загинаха при изграждането на съседния Сан Франциско - Оукланд Бей Бридж, който беше пуснат официално на  5.09.2013) Йозеф Щраус дава на безопасността висок приоритет и предвижда доста от коварните моменти в проекта. Главният механик прави задължително носенето на каска на  строителната площадка за първи път в САЩ, и прекарва иновативна мрежа за сигурност  на стойност  $ 130,000. Мрежата спасява живота на 19 работници, които са се наричали " Клуб на половината път към ада" Десет от 11-те смъртни случая стават при един инцидент на 17 февруари 1937 г., когато една работна  5 тонна платформа са откъсва от моста и пада през предпазната мрежа.

6. Местните граждани поставят своите собствени имоти като обезпечение за финансиране на строителството на моста Голдън Гейт.


Много малко федерални, или щатски пари се използват за изграждане на моста. Повечето от финансирането идва от облигации, продавани от моста Голдън Гейт и областни дарители. Въпреки, че е в разгара на Голямата депресия, хората от района предлагат като обезпечение домовете, фермите и предприятията си като обезпечение за да бъде одобрено финансирането от  $ 35,0 милионадолара. Повечето от хората получават облигации, които им носят доходност над 3/1.

related

туризъм 6767147963461684193

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item