stoineff

Кои са разликите между алуминиевата и PVC дограмата

Кои са разликите между алуминиевата и PVC дограмата

 В зависимост от вида и качеството, както и цената, на пазара се предлага доста голямо разнообразие от дограми. Те най- често биват алуминиеви, пластмасови (PVC), стоманени и дървени дограми. В днешно време при новото строителство най- често се използват алуминиевата и пластмасовата. Затова сега ще сравним двата вида дограма.
 Кои са предимствата и недостатъците при алуминиевата и пластмасовата дограма?

 Алуминиевата дограма има модерен дизайн и е дълготрайна.  Материалът, от който е призведена, е устойчив на големи температурни амплитуди.  Лесно се поддържа, много по- здрава е от пластмасовата дограма и има по- голям избор на цветове от нея. Също така е с по- висока топлопроводимост. Кондензира влагата много по- лесно.
 Материалът на пластмасовата дограма има по- добри топлоизолационни характеристики. По- евтина е от другата дограма. Лесно се поддържа. По- трудно кондензира влагата обаче и заради това материалът по- бързо остарява. Пластмасовата дограма не е толкова устойчива, както алуминиевата, на големи температурни амплитуди. Пластмасата е по- гъвкава, което се предотвратява като се ограничават максималните размери и се влагат усилващи стоманени профили.
 Изборът на дограма зависи от вида и предназначението на сградата или от това какъв е интериора на жилището, в което всичко е въпрос на вкус.

 Пластмасовата  PVC  дограма спрямо алуминиевата постига висока топлоизолационна стойност при по- ниска цена. Вероятността да се образува влага е по- малка, тъй като повърхността на пластмасовите прозоречни филтри е по- топла отвътре в сравнение с тази при алуминиевата дограма. Трябва да се знае, че с колкото по- ниска стойност е коефициентът на топлопреминаване на дограмата (UV), толкова ще бъде тя по- енергийно ефективна.


 Коефициентът на топлопреминаване определея енергийния клас и се измерва W/m2K- т.е. Ват/ метър квадратен по келвин- показва колко измерена във Ват енергия преминава през един квадратен метър дограма при разлика от един градус в температурата отвън- отвътре. 

related

Технологии 4820898093575843355

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item