stoineff

Кристиян разфасовал съученика си от Перник е на свобода - прeдсрочно

Перничанинът Кристиян Петров, който през октомври 2004 година уби по изключително жесток начин съученика си Кристин Иванов, вече е на свобода. 

Той излезе предсрочно от затвора в началото на декември заради добро поведение. Кристиян след 10 години зад решетките вече е с нова лична карта и задграничен паспорт, а запознати твърдят, че се готви да напусне страната.

„Потресени сме! Какви са тия закони? До момента Кристиян не е платил и един лев кръвнина. Парите не ни интересуват, но трябва да има правосъдие. Искахме да съдим държавата в Страсбург, но разбрахме, че не можем“, каза майката на убитото момче - Емилия Андонова. Съдът присъди Петров да плати кръвнина в размер на 200 000 лв., съобщава Struma.bg. По време на убийството, потресло цялата страна, Кристиян бе непълнолетен и парите се дължаха от родителите му. Въпреки множеството описи и запори на имущество, до момента те не са дали и стотинка на почернените родители.

Преди години законът не допускаше издаване на задграничен паспорт на длъжник за кръвнина, по-късно обаче е отменен.
На 10 октомври 2004 година не само Перник, но и цялата страна изтръпна от съобщението за ужасяващото престъпление. Тогава съучениците от Техническата гимназия „Юрий Гагарин“ играли карти в дома на бабата на Петров. В пристъп на ярост Кристиян съсякъл Кристин, младежът е починал в страшни мъки от кръвозагуба, се твърди в експертното становище на патолога. Извършителят Кристиян е нанесъл два удара по главата на жертвата си с брадва, но не те са били смъртоносни, а прерязването на гърлото и сънната артерия, които предизвикали белодробна емболия.

След като Кристин издъхнал, килърът хладнокръвно нарязал тялото на съученика си и заровил частите в гората над стадион „Металург“ в града. Краката на Кристин били отсечени до коленете, а бедрата му обезкостени, отсечени са и главата и ръцете. Уморен от зловещото деяние, Кристиян подредил вътрешните органи във фризера, а след това се прибрал вкъщи, легнал си и заспал.

Всичко виделите криминалисти се вцепенили от гледката в апартамента, където е извършено убийството. Там те открили части от тялото на Кристин. Във фризера били подредени найлонови пликове с вътрешните органи на момчето и месо от бедрата му.

Пернишкият окръжен съд наложи почти максимално наказание на Кристиян. За добро поведение обаче той е преместен от затвора в общежитието в Самораново. В последните месеци от престоя си там е бил пазач на един от КПП.

След излизане от затвора Кристиян не се е мяркал в апартамента на баща си, който е в съседния вход със семейството на жертвата му Кристин.

related

Перник 6185851045225201844

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item