stoineff

Дървена ваканция в Кърджали

Последни новини. Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис издаде заповед, с която 9 и 10 март 2015 г. се обявяват за неприсъствени дни за ВСИЧКИ училища на територията на общината и за детските градини в селата.

Ще работят само детските градини в град Кърджали.
Заповедта е във връзка с указанието на областния управител Илия Илиев за опазване живота и здравето на учащите в засегнатите от обилните снеговалежи райони.

В Кърджали на места снежната покривка надвишава два метра. На изхода на града в посока Хасково се срути покривът на бензиностанция. По чудо няма пострадали, а щетите са само материални. Районът около обекта е отцепен.

Повече от 800 населени места остават без ток. (Вижте още). Само в района на Кърджали 300 села са без електрозахранване вече трети ден. Късно снощи токът беше възстановен в Крумовград, Златоград и Момчилград.

„Подстанцията в Ардино е главната ни цел в момента, защото там нямаме достъп и има авария. Извикали сме екипи от различни части на страната. Достигнем ли мястото, ще отстраним аварията”, заяви пред Dnes.bg зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

По думите на регионалния министър Лиляна Павлова институциите работят в синхрон, но тази нощ всички са имали много работа.

За последното денонощие екипите на пожарната са се отзовали на 160 сигнала за произшествия. По-голямата част от тях са за паднали дървета и провиснали или прекъснати кабели.

Екипи са проправили път за извозването на две родилки от селата Орешица и Орлица в община Кърджали. Шестима са превозени за хемодиализа.

Аварийните екипи на енергото продължават работа по възстановяване на прекъснатите електропроводи. Снегорини разчистват пътя на екипите до подстанциите по места

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2015/03/09/benzinostanciia-se-sruti-ot-mokriia-sniag-v-kyrdjali.256677

related

новини бг 5037797722528565439

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item