stoineff

Над 850 населени места и хиляди българи бедстват трети ден без ток

Хиляди хора продължават трети ден да са без ток и вода заради обилния снеговалеж в страната.


Над 850 населени места продължават да са без ток, каза на брифинг след заседание на Кризисния щаб по бедствия и аварии министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. "Изтеглени са 7 линейки, 51 автобуси, 7 души на хемодиализа и 5 бременни жени са транспортирани. В общините Смолян, Лъки, Асеновград, Кърджали гражданите да преосмислят дали е наложително да излизат от домовете си", заяви министър Вучков. По думите му при необходимост ще се доставят с високопроходими машини храна, вода и лекарства.

Продължават спасителните действия в засегнатите от снеговалежите региони на страната. Ситуацията с електрозахранването в областите Смолян, Кърджали, Пазарджик и Хасково остава аварийна. Без електрозахранване са 285 селища в общините Черноочене, Кирково, Ардино, Момчилград и Джебел.

В област Пловдив пожарникари и спасители са предприели действия по сигнали за блокирани хора в района на местността "Кръстова гора". В хижа "Христо Смирненски" в източната част на Рила са блокирани 20 души, сред които три деца. Екипи правят опити да достигнат до тях.
Затворени за движение за всички моторни превозни средства са пътищата Черноочене - Паничково - Комунига - Асеновград и Момчилград - Крумовград.
Заради нарушени транспортни комуникационни възли са наложени ограничения за движение по направленията Велинград - Сърница и Велинград - Юндола. Преминаването по пътя Пещера - Батак и Батак - Доспат става задължително с вериги, а товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. Възстановено е движението за леки коли по пътя Момчилград - Крумовград.

related

новини бг 5134877273302477043

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item