stoineff

Заподозрян за убийството на Вероника е мъж с прякор Слона

Последни новини. Има заподозрян клошар по прякор Слона.

 Мъжът е на около 40 години, живее в общежитие близо до мястото на престъплението – „Гара-юг“ заедно с други клошари. Към момента лицето на практика е само заподозряно. Няма доказателства, събрани за вината му. В момента се разпитва. Това съобщава  БЛИЦ цитирайки неофициално изказване на разследващи тежкото убийство на 23-годишната Вероника Захариева.

Наблюдаващият прокурор е казал, че той не знае за такова задържано лице, защото ако има задържан, то значи, че трябва да има повдигнато обвинение. На база за какво подозират Слона, не става ясно, но вероятно са свидетелски показания, тъй като е бил видян в района на престъплението същата вечер.

На място до преди половин час се извършваше пореден оглед. Бяха иззети още улики. Водолази и криминалисти с металотърсачи издирваха оръжието на престъплението, както и вещи на престъплението – дрехи, чанта, телефон на момичето. Бяха изрязани и клоните и високите храсти около брега на Янтра, за да се улесни търсенето на нови доказателства за жестокото убийство.

„Постоянно се правят все нови и нови огледи на местопроизшествието, тъй като сами виждате, че е голяма местност. Искаме да съберем повече доказателства, които да са полезни в хода на досъдебното производство, а после и в съдебната фаза, за да може да се реализира в пълен обем наказателната отговорност на лицето, извършител на това тежко умишлено престъпление“, казва шефът на ОД МВР Велико Търново Илиян Личев цитиран от БЛИЦ. Той добавя, че оръжието на престъплението все още не е намерено и криминалистите продължават да го издирват.

Точно това е и главната цел на огледите на брега на Янтра, където беше намерено тялото на Вероника. Личев също така разясни, че се издирват и вещите на 23-годишната убита студентка, които са предмет на престъплението. Той отказа да конкретизира дали вече имат ясен заподозрян, а отговори на въпроса на наш репортер в традиционният, по-общ вариант. „Имаме няколко изградени версии и се работи с всички лица, които могат да бъдат съпричастни към убийството.

Задържан обаче категорично има. На практика той е привикан към момента само за разпити, тъй като свидетелски показания посочват клошаря по прякор Слона като потенциалният извършител, но все още няма събрани доказателства за вината му. Именно заради това няма и повдигнато обвинение. Слона не признава за извършителството на престъплението, обясниха още разследващи, като той разчитал именно на липсата на достатъчно улики.

related

Регионални 6627650358194849011

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item