stoineff

Как да се предпазим от подслушване у дома

Времената са толкова опасни, че опасността да ни подслушват дори у дома е много вероятно. Spy.bg ще ни обяснят как да се предпазим възможно най-добре срещу послушването, защото както всеки може да подслушва и наблюдава, така всеки може да избере да бъде защитен от подобен род практики. Нека преминем към действие.
1. Не позволявайте случаен достъп до домашния ви телефон! Има устройство, които се поставят много бързо и вършат страхотна работа. За няколко минути невнимание телефонната ви линия може да стане всеобщо достояние. Домашните телефони вече не са много популярни, но все пак ги има.
2. Защитете добре Wi-Fi връзката си! Задължително трябва да имате криптиране на своята домашна мрежа. Не използвайте WEP, защото е много несигурен. Най-добрият вариант е да използвате WPA2-Enterprise, ако тази опция не е налична, то WPA2-PSK е идеално. Ако рутерът ви не поддържа нито едно от двете, то е добре да го подмените – не са скъпи. Сложете хубава парола от поне 10 символа.
spy

Разбира се не можем да говорим, че тук става на въпрос за подслушване в реалния смисъл на думата. Все пак имаме адски много лична информация на компютъра, която както разговорите ни, не трябва да бъде публична.
3. Бъдете внимателни кой пускате в дома си! Подслушвателните устройства и скритите камери са нещо много лесно за поставяне. Веднага щом някой съмнителен гост си тръгне, проверете за „подарък“. Търсете под масата, като цяло в мебелите, проверявайте странни подаръци и прочие. Не оставяйте никой, на който нямате доверие, без надзор.
4. Спрете да използвате социални мрежи или поне внимавайте! Все повече хора избягват да послушват телефоните, а използват социалните мрежи. Там повечето информация, от която вредителите имат нужда е достъпна, а ако не, то не е трудна за събиране. Правителствата използват именно социалните мрежи за следене на хората. Там те споделят много информация с близките, дори с не чак толкова близките си. От комфорта на собствения си дом лесно може да се подведем.
Не приемайте непознати, които със социален инженеринг могат да ви накарат да споделите нещо, което не трябва. Вписвайте възможно най-много фалшиви данни, не споделяйте нищо лично. Отново изберете силна парола, защото хакнатите акаунти са много. Защитете и имейла си.
5. Закупете си детектор за откриване на скрити камери! Това е най-добрият начин да откриете дали ви подслушват е като проверите с подходящата апаратура. Дори някой да ви подслушва, с една лесна проверка ще откриете какво става. В шпионски магазин Spy.bg
 може да се сдобиете с такова устройство. Пак казваме, най-добрата защита е превенцията.

Бъдете винаги с отворени очи, консултирайте се със специалистите и бъдете в крак с тенденциите. В модерното време само модерните могат да са сигурни в себе си. Бъди модерен!

related

Технологии 1259311868071743428

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item