stoineff

Нещата, без които почивката ни ще бъде ад

С настъпването на топлите месеци, започват и плановете за дългоочакваните пролетни и летни почивки. За да можем да им се насладим, трябва да сме подготвени за всичко, което едно пътуване може да ни поднесе или иначе казано да вземем всички мерки, с които да си гарантираме безпроблемен престой. Най-голямата виртуална общност Kaymu дава съвети за всички неща, които трябва да вземем с нас, за да не се превърне почивката ни в ад.


Ваканция в планината:


• Дебели дрехи – Независимо, че сме планували ваканция през пролетните или летни месеци не подценявайте планината. Тя може да се превърне в истински студен зимен ад, ако забравим да сложим в куфара дебели дрехи, чорапи, панталони, дори и пуловер. Не забравяйте и добрата екипировка, която включва планинарски обувки, с подходящ грайфер.
• Сигнална ракета – Ако сте почитатели на екстремните разходки или катерения, имайте предвид, че вероятността да се загубите, ако не сте опитен планинар е твърде голяма. Винаги имайте под ръка уред за сигнализиране на локацията ви и добре зареден телефон. Не забравяйте и компас.
• Алкохол – Времето в планината е много коварно и би могло да ви изненада неприятно. В случай на внезапно разваляне и като превенция от изтиване, винаги носете 100 грама твърд алкохол.

Ваканция на море:

• Чесън – Бъдете спокойни, няма да го хапвате нито да подправяте таратора. Чесънът може да се окаже животоспасяващ, в случай на ужилване от оса.Те са много коварни през топлите месеци.
• Противоалергичен медикамент – Точно когато най-малко предполагате, в следствие на нещо, което сте консумирали или от съчетаването на слънце и вода бихте могли да получите алергична реакция.
• Антикомарин – Задължителен, ако обичате да спите на отворен прозорец или да седите до късно по ресторанти и заведения
• Контрацептив – Лято, море, алкохол, приятни хора, всичко това в комбинация и без контрацеприв, определено би превърнало почивката ви в ад. За това бъдете предпазливи и се забавлявайте неограничено, но внимателно.

related

туризъм 2152060555014366732

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item