stoineff

Не прокурор, а шофьор

Главният прокурор Сотир Цацаров е погнал тариката, представящ се за прокурор, който си позволи да бута с колата си колоездачи, след което напусна мястото на произшествието, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Скандалното видео, в което представящият се за прокурор заплашва велосипедисти, а те са обградили колата му в опит да го спрат до идването на полицията, взриви социалните мрежи. Мъжът се представя сам като прокурор в отговор на група велосипедисти, които са обградили колата му на шосето. "Никой не ме е направил прокурор. Сам съм се направил. С моето образование. Ходете на лекар и си вземете хапчетата", обръща се той към колоездачите малко преди да се качи в колата си и да се опита да потегли." "Не го пускай, не го пускай, не го пускай. Ти няма да си тръгнеш от тук. Айде, сгази ме, да видиме", отвръщат му туристите се вижда от видеото.

„По повод публикации в медиите и в социалните мрежи на клип, отразяващ инцидент между водач на лек автомобил, представял се за прокурор, и велосипедисти, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача. Със съдействието на полицията е установено, че лицето, управлявало автомобила „Мазда”, работи като шофьор в Софийска районна прокуратура. Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, с цел налагане на санкции. В първия работен ден /14.04.2015 г./ спрямо служителя – шофьор ще бъде започнато дисциплинарно производство. Ведно с това, районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в 08 РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство. Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя”, съобщават от прокуратурата.

related

новини бг 6314565929806660961

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item