stoineff

Алуминиева или PVC дограма?

Алуминиева или PVC дограма?

Много са клиентите, които винаги се двоумят между алуминиевата и пластмасовата дограма. През последните години тези две дограми се използват най- много в строителството. В тази статия ще разгледаме и двата вида, ще видим кои са техните предимства, както и недостатъците им и ще ги сравним, за да улесним всеки един клиент при неговия избор.

Алуминиевата дограма има дълъг живот на експлоатация и е с модерен дизайн. Тя се произвежда от високоустойчив на големите температурни амплитуди материал. Поддръжката му е изключително лесна. Този вид дограма е по- здрава в пъти от PVC дограмата. Освен това клиентът тук има по- голям избор по отношение на цветове. Алуминиевата дограма има много по- голяма топлопроводимост и много по- лесно кондензира влагата.

PVC дограмата е изработена от материал, чиито топлоизолационни характеристики са много по- добри от алуминиевата. Тази дограма е много по- евтина, което я прави предпочитана. Тя също се поддържа много лесно. Недостатък е, че кондензира влагата много по- трудно, поради което остарява по- бързо. PVC дограмата е по- неустойчива от алуминиевата на климатичните промени. Тази дограма е гъвкава заради пластмасата и поради тази причина тя се ограничава в размерите си и се усилва чрез стоманени профили.

Дограмата се избира в зависимост от предназначението на сградата, вида на жилището, неговия интериор .

PVC дограмата може да постигне висока топлоизолация и то на доста по- ниска цена в сравнение с алуминиевата. Също така има малка вероятност да се образува влага, тъй като пластмасовите филтриращи повърхности са по- топли отвътре отколкото при алуминиевата дограма. Една дограма колкото по- нисък коефициент на топлопреминаване има, толкова е по- голяма нейната енергийна ефективност.

А самият коефициентът на топлопреминаване определея енергийния клас и се измерва W/m2K- т.е. Ват/ метър квадратен по келвин и показва колко измерена във Ват енергия преминава през един квадратен метър дограма при разлика от един градус в температурата отвън- отвътре.




related

новини 311906999891369918

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item