stoineff

Страховито бедствие: Ужасяващите бури взеха 28 жертви в САЩ


Ужасяващите бури в Тексас и Оклахома накараха американския президент Барак Обама да подпише специална декларация. В нея той обяви бедствено положение и заповяда евакуация за районите в Тексас, съсипани от бури и наводнения, съобщава Ройтерс. Броят на загиналите в двата щата достигна 28 души.

По данни на американските медии  в Тексас са загинали 24 души, а в Оклахома- 4 души. В Тексас 13 души се водят безследно изчезнали.

В град Уортън, намиращ се в югоизточната част на Тексас , поради повишаването на нивото на водата в река Колорадо са евакуирани жителите на около 300 домове. Очаква се в близките часове нивото на водата да се вдигне на над 10 метра и да бъдат наводнени част от улиците в града.

Властите на вече наводнените градове в Тексас и Оклахома все още се въздържат от даването на оценка на нанесените щети, мащабът на които се увеличава постоянно. Съобщава се за хиляди повредени жилищни домове и стопански сгради, стотици километри пътища и за десетки хиляди евакуирани граждани.

В декларацията, разпространена от Белия дом, се казва, че американските власти възнамеряват да отворят федералния резерв, за да помогнат на гражданите, бизнеса и държавните органи да се възстановят след стихийното бедствие.

related

новини 2790892496563786208

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item