stoineff

Склоняват пловдивски красавици да проституират

Красиви момичета в страната получавали предложения да станат манекенки, а по време на обучението си дори щели да получават заплата. Най-вероятно схемата е била за трафик на момичета, които да бъдат склонявани към проституция, каза Таня Ангелова от Местната комисия за противодействие на трафика.


Сигналът в комисията бил подаден от притеснена майка, след като разбрала за предложението към дъщеря й, съобщава trafficnews.bg. Последната пътувала в такси, а шофьорът започнал да й прави комплименти за външния вид. Той й препоръчал да стане манекенка, като дори имал връзките, които можели да сбъднат „мечтата” й.

Шофьорът дал телефонен номер и казал на момичето да отиде в пловдивския хотел, където щяло да им кастинг, а след това и обучение. Всичко било безплатно плюс 30 лева на ден заплащане. Фирмата, която организирала кастинга била една от известните в България.

Според Таня Иванова схемата е често използвана в трафика на момичета. Тя апелира всички родители и децата им да бъдат особено внимателни пък подобен тип предложения.

От Местната комисия за борба с трафика на хора дори започват разяснителна кампания в пловдивските училища. Между 11 и 24 май в пет пловдивски училища ще бъде проведена дискусия, на която може да участват всички желаещи.

related

Пловдив 1694952629448399887

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item