stoineff

Има ли информационно затъмнение за случващото се в Македония

Последни новини. Говорителят на МВР на Македония Иво Котевски заяви в Скопие, че полицейската акция в Куманово е приключила, а терористичната група е била разбита.


Според Котевски полицията е открила 14 тела на терористите, но проверките продължават все още и може да бъдат открити и други. Тяхната самоличност се установява, съобщи македонското електронно издание „Локално“, цитирано от Агенция „Фокус“.

От откритите тела все още не е идентифициран командир НАТО, който е водач на групата. Котевски е заявил, че групата е имала около 40 души.

Убитите терористи носили униформи на Армията за освобождение на Косово


Това е заявил говорителят на македонското МВР Иво Котевски, предаде телевизия Alsat-M. Той изтъкнал още, че осем полицаи са убити при престрелките и 37 са ранени.

Открито е и голямо количество оръжие. Котевски е посочил, че става дума за една от най-опасните терористични групи в региона.

Започнали да влизат в Македония в началото на месеца и възнамерявали да организират нападения.

Терористите възнамерявали да нападнат пет полицейски управления


Въоръжената група, която от вчера се сражаваше в Куманово, възнамерявала да нападне пет полицейски управления едновременно, предаде македонското електронно издание Net Press.

Според изданието цел били полицейските управления в Куманово, Заяс, Кичево, Гостивар и Тетово.

Вътрешният министър Гордана Янкуловска вчера съобщи, че са арестувани 20 лица от терористичната група.

Броят на загиналите полицаи достигна осем души, предаде македонската телевизия Телма.

При вчерашните сражения загинаха петима полицаи. Тази сутрин бил убит още един, а през нощта е починал още един от ранените. При разчистването на терена днес полицаите са открили още един техен колега, който най-вероятно е загинал от експлозия.

В болницата в Скопие днес са били закарани още няколко ранени полицаи. Броят на тежко ранените все още не е ясен.


Има и друга позиция по темата:


Боян Георгиев
Писах си с македонци от Туитър. Според техните думи, случващото се в страната и в частност #Куманово, е в сериозно медийно затъмнение от страна на правителството и медиите. Наричат протестиращите терористи, гоненията са по-жестоки от 2001-ва, а хората се притесняват дори да пишат в социалните мрежи и комуникацията се случва на лични. Мисля, че трябва да помогнем на съседите си, да не мълчим за случващото се и да не разсъждаваме първично над представените от медиите факти.


related

новини 4800193959576600782

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item