stoineff

5 храни за добър сън

Шансовете да се нахраните обилно вечер и това да ви държи будни нощем са много големи, но пък и не е добре да лягате на гладен стомах, защото това също ще попречи на добрия сън. Всъщност някой храни, могат да подобрят вашия сън и да ви направят спокойни, а сутринта да се събудите наспани и енергични. foodpanda подбра някои храни, който са подходящи за консумация преди лягане. Те съдържат триптофан (аминокиселина, която подпомага мозъчната функция), серотонин и мелатонин, както и други вещества, които ще ви докарат до сънотворно състояние.

1. Банани - Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ви направи сънливи и ще може да заспите без да се въртите в леглото.

2. Пълнозърнести бисквити с фъстъчено масло: това е още една магическа комбинация (триптофан + сложни въглехидрати), която ще насърчи добрата дрямка.

3. Чаша топло мляко: Може би помните като деца как баба ви ви е давала чаша топло мляко преди сън. Благодарение на съставките триптофан, калций и магнезий вие ще спите по-добре. Добавете и малка щипка канела или мед.

4. Сандвич с пуешко: Малко пълнозърнест хляб (богат на комплексни въглехидрати и магнезий) и няколко резена пуешко месо ще ви поставят в сънливо състояние точно след 30 минути.

5. Ябълки с мед и бадеми- Тази комбинация ще ви даде допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея добавите билков чай от мента или лайка.

Бъдете внимателни с количества, защото последното нещо, което искате е да претоварите стомаха си и да натрупате допълнителни калории.
Не забравяйте, че всяко нещо, консумирано с мярка е полезно.

related

новини бг 1815773603089391645

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item