stoineff

10 стъпки, за да станеш успешен бизнес предприемач

Постигане на успех като предприемач отнема много труд и постоянство. Най-успешните предприемачи следват сходни модели и имат сходни основни характеристики. Страстта, постоянството и позитивната нагласа са характеристиките, които разграничават бизнес предприемачите един от друг. Култивирането на тези качества изискват вроден набор от умения, за да започнете. Най-голямата виртуална общност за електронна търговия Kaymu.bg, подбра няколко прости съвета, от изявени бизнес личности, представляващи интелигентна стратегия за всяко ново бизнес начинание.

1. Любов към това, което правите.

Страстта е от ключово значение за поддържането на бизнес стратегията ви. Любовта и отдадеността към това, което правите ще изгради постоянството, което е така необходимо, за да успее вашия бизнес. Ейбрахам Линкълн се е провалял многократно в живота си, но никога не се е отказвал. Това е ключът!

2. Винаги правете малки стъпки.

Големите скокове не винаги гарантират успех. Има и успешни истории за хора, които са инвестирали всичко наведнъж и са успяли след месеци или години, но тези случаи са радкост. Управлението на риска е съществен фактор за всяко стартиране на бизнес, а балансът е от жизненоважно значение. Можете да поемате загуби по-лесно, ако сте поели по-малки рискове в началото.

3. Учете се от другите.

Успешните предприемачи често са работили за други хора, преди да предприемат самостоятелни крачки. Да прекараш няколко години в индустрията е добър трамплин и отличен наставник. Винаги трябва да се учим от грешките на предшествениците си и винаги трябва да се стремим към доусъвършенстване на вече изграден модел.

4. Научете се да се промотирате сами.

Увереността, в това което правите може да ви отведе до следващото ниво. Вие сте хората, които пускате на пазара определен продукт или услуга. Вие сте тези, които управлявате имиджа и репутацията. Отделете време да се научите как да се позиционирате не само на пазара, но и в съзнанието на клиента ви, защото те са винаги на фокус.

5. Постоянно предприемайте действия.

Предприемачите са хора на движението. Те не могат да си позволят да се анализира всеки детайл. Няма място за отлагане по стартиране. Това е 24/7, забранена за почивка или по-болнични дни вид работа, която изисква постоянно инерция напред. Направете кратка оценка на всяка крачка. Доверете се на инстинктите си!

6. Направете план.

Прочетете за други успешни бизнеси. Почерпете вдъхновение и знания, предоставени от успешни предприемачи като Стив Джобс и личностите от Shark Tank. Един успешен бизнес план не трябва непременно да бъде една цяла книга. Няколко страници смислен текст е достатъчно, за да започнете.

7. Изградете репутация.

Едно от най-важните пера, които не просто ще изградят клиентската ви мрежа, но ще я задържат лоялна към вас. Начините за постигане на това са много, неминуемо най-успешният е ако успеете да накарате хората да говорят за вас. Така ще провокирате у общността експертен опит и доверие към вашия бизнес.

8. Никога не е твърде късно да се започне.

Много успешни предприемачи започнаха по-късно в живота. Джоан Роулинг (авторът на Harry Potter ), Джулия Чайлд (готвач) и Сам Уолтън (Wal-Mart). Всичке те развиха с изключителна скорост своите успешни марки, на по-късен етап от живота си. В никакъв случай не се отказвайте с оправданието, че сте прекалено възрастни за това. Житейският опит, който идва с възрастта може да придаде уникален облик на вашия бизнес.

9. Подберете си Екип.

Намирането на набор от умения и нагласи, които да подкрепят културата на марката ви и популяризирането и са важни за иновациите и репутацията ви. Ако имате възможност да включите хора от други дружества, като им дадете възможност за себеизтъкване и реализиране, това би могло да провокира безплатна верижна реакция, който може да изгради доверие и приходи.

10. Наложете отношение.

Отношението на основателя ще даде тон на бизнеса. Успехът до голяма степен зависи и от допускането на грешки и поемането на техните последствия. Управлението изисква и отговорности, това различава и повечето бизнес лидери, не всеки от тях е готов да ги поеме.

Това са 10 безплатни съвета от Kaymu.bg, които могат да ви помогнат, когато решите да стартирате вашия самостоятелен бизнес. Не забравяйте, че те не са достатъчни, ако самите вие не притежавате личностни характеристики на бизнес лидери, които ще бъдат готови да инвестират всяка свободна минута в осъществяването и реализирането на своя бизнес.

related

Онлайн бизнес 3033976463011643552

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item